» » » Що таке селен?

Що таке селен?

Що таке селен?

Щодня вживаючи в їжу різні продукти, найчастіше ми не замислюємося про те різноманітності і кількості речовин, які вони в собі містять. А всі вони роблять різний вплив на наш організм. Одним з таких речовин є селен. Розберемося далі, що таке селен і для чого він потрібен.

У хімічній науці селен визначають як крихкий блискучий на зламі неметал чорного, а іноді киноварно-червоного кольору. Отримують його за допомогою різних хімічних реакцій, і виробництво є досить трудомістким. Ймовірно, це окупає то крлічество корисних властивостей, якими володіє селен.

Для чого потрібен селен?

Селен відіграє важливу роль в різних сферах свого застосування, наприклад, в біології людини, медицині і промисловості. У промисловості напівпровідників використовується селен як з`єднання, що володіє ідеальними фотоелектричними та термоелектричними властивостями. Найвищого розквіту селенові технології тут досягли в 20-і роки XX століття.

Що стосується біології людини, то тут селену відводиться не менш значуща роль. Селен є складовою активних центрів деяких білків. Він бере участь в багатьох функціях організму, відіграє важливу роль в обміні речовин. Також селен щироко використовується в медицині, наприклад, при лікуванні порушень обміну речовин і ракових захворювань.

Також вам може бути корисна стаття У яких продуктах міститься селен.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!