» » » Чим корисні висівки?

Чим корисні висівки?

Чим корисні висівки?
Чим корисні висівки?

Висівки - натуральний продукт, який виходить в ході борошномельного виробництва, що складається з оболонок зерна і невідсортоване борошна. Останнім часом його часто стали використовувати для оздоровлення організму, адже висівки мають особливий склад і надають цілющу дію.

Види і склад висівок

В даний час можна придбати наступні види висівок:

  • рисові;
  • вівсяні;
  • житні;
  • кукурудзяні;
  • ячмінні;
  • гречані;
  • пшеничні.

Чим корисні висівки? До їх складу входить безліч вітамінів, в тому числі РР, В6, В1, В2, А, Е, каротин. Також в них міститься калій, селен, мідь, хром, магній та інші. Крім цього, в них у великій кількості містяться цінні харчові волокна.

Як висівки впливають на організм людини

Висівки позитивним чином впливають на роботу кишечника. Волокна висівок в ньому погано перетравлюються, тому виступають в якості "віника" для кишечника, вбираючи і збираючи в себе всі шкідливі речовини. Висівки допомагають м`яко виводити калові маси, шлаки і токсини з організму. Також такий продукт позитивно впливає на травну систему за рахунок активного всмоктування корисних речовин і посилення роботи перистальтики.



Важливо і те, що висівки нормалізують водний баланс в організмі. Це позитивним чином позначається на здоров`ї м`яких і м`язових тканин, а також на роботі нирок, печінки і серця. Крім того, висівки сприяють виведенню холестерину, покращують обмін речовин, що дозволяє скинути зайві кілограми, нормалізують цукор в крові.

Ефективні висівки при хворобах жовчного міхура, підшлункової залози, кишкових гастритах, гастродуоденітах ентероколітах, дивертикулезе, хронічному коліті і інших захворюваннях. Однак перед тим як ввести в раціон висівки, обов`язково потрібно проконсультуватися з лікарем, оскільки в деяких випадках їх прийом може нашкодити організму.

Ознайомтеся з іншими статтями, з яких ви зможете дізнатися, як приймати висівки, а також чим корисний хліб на основі висівок:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!