Як їсти висівки?

Як їсти висівки?

Висівки є ні що інше, як кінцевий продукт борошномельного виробництва, що складається з оболонки зерна, що має тверду основу. Смак, колір, а також форма висівок визначаються зерном, з якого вони були виготовлені. Сьогодні на прилавках магазинів можна зустріти висівки з вівса, гречки, рису, жита, ячменю. Для організму людини дуже корисно регулярне споживання цього продукту в їжу. Але будьте обережні, не знаючи, як є висівки і в якій кількості, Ви ризикуєте замість користі нагородити свій організм кишковими хворобами.

користь висівок

Особлива користь висівок обумовлена їх складом. Вони у великій кількості містять білки, жири, вуглеводи, а також клітковину, яка відіграє важливу роль в процесі оздоровлення кишечника людини. Вони нормалізують процеси травлення, виводять шлаки, що містяться в кишечнику. Завдяки властивостям елементів висівок пов`язувати холестерин, вони є прекрасним профілактичним засобом проти виникнення атеросклерозу. Так як при вживанні висівок сповільнюється процес розщеплення крохмалю, вони стали незамінним продуктом для людей, які страждають на цукровий діабет. Висівки також рекомендуються при запорах. Доведено, що при їх регулярному вживанні знижується ризик захворювання на рак товстої кишки.

Як правильно їсти висівки на дієті

Висівки мають чудовою якістю - насичення організму на тривалий час, завдяки чому вони стали ключовою ланкою у багатьох дієтах, пов`язаних із зайвою вагою. В цьому випадку дієтолог повинен Вас проконсультувати про те, скільки є висівки необхідно саме у Вашому випадку. Добова доза підбирається строго індивідуально в достатній мірі залежить від частоти стільця (на тлі прийому висівок бажано дворазовий стілець протягом доби). Висівки можуть додаватися в різні страви, також їх можна вживати в їжу попередньо розпарити. На початку застосування буде досить 3 чайних ложок на добу. Поступово можна денну норму збільшувати до 3-х столових ложок. При дієті рекомендується збільшення споживання добової норми рідини до 2-х літрів, а також доповнити гімнастичними вправами.

шкода висівок



Важко повірити, що такий корисний продукт, якщо не дотримуватися запобіжних, може нести ще й шкоду. Не рекомендується споживання більше 30 грамів на добу, так як це може привести до серйозних порушень основних функцій кишечника, здуття, гіповітамінозу, метеоризму. Обов`язково проконсультуйтеся з лікарем, чи можна їсти висівки, якщо ви підозрюєте якусь хворобу свого кишечника. Висівки можна вживати з обережністю при гастритах, виразковій хворобі, загостреннях коліту і тільки після консультації з лікарем.

Страви з висівок

Висівки є універсальними, з кулінарної точки зору, складовими практично будь-яких страв. Так з вівсяних висівок готується прекрасний хліб, їх можна додати в йогурт, приготувати кашу, спекти печиво або кекси. Все обмежується тільки фантазією. І звичайно не забувайте від чого залежить смак, а головне цілющі властивості, якими наділені вівсяні висівки: як є, з чим є, і скільки є. Все добре в міру. Здоров`я і відмінного настрою!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!