» » » » Чим почистити кишечник?

Чим почистити кишечник?

Токсини, які накопичуються в кишечнику, можуть призводити до різних захворювань. Кращим засобом боротьби з будь-якими захворюваннями є профілактика. Відповідно, не варто допускати засмічення власного кишечника, щоб потім не довелося його чистити. Але якщо очищення кишечника все ж необхідно, то ми запропонуємо Вам декілька способів.

види очищення

Чим почистити кишечник? Всі кошти можна умовно розділити на:

  • делікатні;
  • радикальні.

До останніх можна вдаватися тільки після консультації з лікарем. До щадним делікатним методів належать різні народні засоби на зразок відварів. При цьому для людей, які, крім проблем з кишечником, не страждають іншими захворюваннями (хронічні хвороби нирок або печінки, онкологічні утвореннями), ці кошти є безпечними і можуть застосовуватися в якості профілактики. У разі, якщо забруднення кишечника протікає на тлі інших хвороб, консультація лікаря необхідна навіть перед застосуваннями цих народних засобів.

Радикальні методи і препарати

До радикальних лікарських препаратів відносяться всілякі проносні. Деякі люди часто їх використовують, не думаючи про наслідки. Одним з видів наслідків може стати звикання, навіть при застосуванні самого м`якого проносного. Звикання робить нормальний стілець неможливим без прийняття медичного препарату.



Клізма є тим, чим можна почистити кишечник в екстрених випадках. При цьому це ще більш жорстке засіб, ніж лікарські препарати. Її застосовують тільки в разі найважчих запорів і тільки після рекомендації лікаря. Очищаючи кишечник, вона вимиває з нього також корисну мікрофлору, внаслідок чого функції кишечника послаблюються.

делікатне очищення

Крім правильного харчування, людям у віці за 30 корисно кожні півроку (або хоча б раз на рік) проводити м`який курс очищення кишечника народними засобами. Як було сказано вище, ці кошти без узгодження з лікарем можуть дозволити собі лише здорові люди. Кожні шість місяців потрібно проводити тільки одну із зазначених процедур (ту, яка вам більше подобається або викликає менше неприємних відчуттів).

Якщо ви все ще питаєте себе, ніж очистити кишечник, спробуйте висівки. Їжа, звичайно, на любителя, але ті, хто їх вживають регулярно, страждають від проблем з кишечником вкрай рідко. Курс профілактики включає в себе прийняття шести ложок висівок в день (по 2 ложки тричі перед їдою). Висівки потрібно запивати великою кількістю води.



Сік картоплі є засобом, що сприяє очищенню кишечника. В рамках профілактичного курсу (тиждень) потрібно випивати півсклянки цього напою протягом половини дня невеликими ковтками.

Ще один засіб м`якого очищення - насіння льону. Заваріть одну чайну ложку такого насіння склянкою окропу. Отриманий засіб необхідно наполягати протягом 5 годин, а перед сном - випити. Процедура триває один тиждень.

Наступний засіб - солянка холмовая. Крім очищення кишечника, вона перешкоджає утворенню каменів в нирках. Крім того, вона багата калієм, тобто корисна для серця. Одна чайна ложка заливається склянкою окропу і настоюється 2 або 3 години. Випивається перед сном. Курс займає 2 тижні.

профілактика

В першу чергу, стежте за тим, що ви їсте. Щоб знизити ймовірність засмічення кишечника, вживайте якомога менше смаженої їжі, їжте поменше жирного. Як можна рідше пийте газовану воду і не харчуйтеся фастфудом. Щодня потрібно випивати хоча б 1,5 л. негазованої води. Стакан звичайної чистої води перед сніданком є відмінним засобом профілактики забруднення кишечника, які не мають протипоказань. Цю процедуру, щоб вона надавала вплив, треба виконувати щодня незалежно від свого самопочуття. Замість води також натщесерце можна приймати одну ложку оливкової олії.

Створенню здорової мікрофлори сприяє вживання великої кількості клітковини. Вона міститься в овочах і фруктах. Яблука, капуста, морква, інші поширені овочі, фрукти і зелень є чудовою смачною і здоровою альтернативою важкої для шлунка їжі. Причому користь овочів далеко не тільки в очищенні кишечника.

Якщо стежити за своїм харчуванням і вживати тільки здорову їжу, то проблем з кишечником у Вас не буде.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!