» » » Як виглядає кишечник?

Як виглядає кишечник?

Як виглядає кишечник?

В цілому кишечник можна візуально поділити на дві частини: товсту кишку і тонку кишку. Тонка ж кишка ділиться на худу, дванадцятипалу і клубову кишки. Що стосується товстої, то вона має в своєму складі наступні відділи: пряму кишку і сліпу ободочную кишку. Таке будова тонкого і товстого кишечника. Розділяються між собою обидві кишки за допомогою ілеоцекального клапана.

Товста кишка

І початок, і кінець в товстій кишці закріплений до задньої стінки черевної порожнини за допомогою брижі. З трьох сторін товста кишка підтримується за допомогою ободової кишки. Що гойдається кишкових петель, за які безпосередньо фіксуються кишки, то вони розташовуються уздовж деякої кількості шарів, а останній шар з`єднаний з сальником і черевною стінкою. Починається товста кишка з илеоцекального з`єднання, а закінчується анусом (заднепроходним отвором). Такі особливості будови кишечника, зокрема товстої кишки.

Якщо ж говорити про кишечнику середнього людини, то можна помітити, що він в середньому в порожньому стані важить близько одного кілограма. Товщина стінок кишечника в середньому 2-3 мм, а час, протягом якого кал проходить по всій його довжині, становить не менше 30 годин.

Стінки кишечника мають у своїй будові слизову оболонку, підслизову оболонку, м`язову оболонку і серозну оболонку. Зібрані воєдино оболонки сприяють правильній роботі кишечника. Давайте розглянемо ще деякі особливості будови кишечника.

Тонка кишка

Мікрофлора кишечника має дві тісно пов`язані і взаємодіють між собою групи мікроорганізмів. Що стосується тонкої кишки, то в ній практично повністю відсутній мікрофлора. Це те, що включають в себе особливості будови тонкого кишечника, пояснюється вона тим, що бактеріям необхідно долати кисле середовище шлунка і інші властивості жовчі. Саме в тонкому кишечнику знаходиться саме мінімальну кількість біфідобактерій. Це є частиною особливостей будови і функції тонкого кишечника. Якщо ж говорити про втрати енергії, то на роботу кишечника людина витрачає 10% енергії.



Уже в дистальних відділах тонкого кишечника помітно збільшується кількість мікроорганізмів. Пояснюється це тим, що в значній мірі збільшується щільність слизової оболонки.

Функції та будова кишечника у всіх людей однакові. Різниться тільки процес перетравлення їжі. У деяких людей він йде легко, а інших він супроводжується незручністю і різними болями. Залежить це не тільки від особливостей організму, але і від якості харчування. Харчуватися потрібно натуральної рослинною їжею, щоб проблеми з травленням НЕ заставали вас зненацька.

Якщо ви хочете знати, як виглядає кишечник, то можна з упевненістю сказати, що він представляє собою товсту слизову оболонку, довжина якої кілька метрів. Найбільше кишечник схожий на шланг.

Пам`ятайте, що від правильної роботи кишечника залежить здоров`я всього організму. Дбайте про нього, і він подарує вам прекрасне самопочуття.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!