Як виглядають глисти?

Глисти, вони ж гельмінти, це личинки паразитичних черв`яків і самі черви. Різновидів глистів, здатних серйозно нашкодити людині, багато, але в країнах СНД, а також в європейській частині Росії найбільшого поширення мають круглі гельмінти або кишкові нематоди, чиє місце проживання - просвіт кишечника. Йдеться, головним чином, про гострики і аскарид. Інші, що паразитують на стінках кишечника, або в інших органах нематоди зустрічаються значно рідше. Це такі паразити, як кишкова угрица, трихінели, некатор, анкилостома і ін. Як виглядають глисти? Давайте зупинимося на найпоширеніших.

Як виглядає глист аскариди

Це круглий в поперечнику, загострений з кінців, напівпрозорий або білий черв`як. Довжина аскариди коливається в межах кілька міліметрів - 10-15 сантиметрів. Переважне місце проживання паразита - тонкий кишечник. Аскарида НЕ прикріплюється до його стінки, а знаходиться в просвіті і постійно переміщається назустріч руху харчових мас. До речі, ця обставина ускладнює виявлення аскариди в калі, а отже - і діагностику аскаридозу. Розглянути, як виглядають яйця глистів аскарида в калі теж непросто, оскільки неозброєним оком їх не видно, та й виділяються не кожен день.

Як виглядає глист гострики

Остриця - невеликий, довжиною не більше 1 см. Білястого кольору, часто вигнутий, паразит. Улюблене місце проживання гостриків - нижні відділи товстого і тонкого кишечника, наслідком чого є їх більш часте, в порівнянні з аскаридами, присутність в калі. Вночі гострики виходять назовні, щоб відкласти яйця в складках шкіри. Часто у дівчаток вони проникають в зону зовнішніх статевих органів, що призводить до подразнення та інфікування слизової оболонки грибами, найпростішими, бактеріями. Остриця живе близько 1,5 місяці, проте, відкладаючи величезна кількість яєць, паразит постійно відновлює свою чисельність і без лікування хвороба триває роками.

Чим небезпечні глисти



Виявлені в калі глисти виглядають загрозливо і це не просто їх зовнішній вигляд - гельмінти реально небезпечні. Глисти живляться лейкоцитами наших клітин, що призводить до різкого зниження імунітету. «Подорожуючи» по всьому організму, аскариди (личинки) перфорируют внутрішні органи і тканини. Вони проникають навіть в капіляри і розривають їх по ходу свого руху. Проникнувши в жовчні шляхи і печінку, личинки провокують здавлювання проток, а в деяких випадках - і абсцес печінки. Проникнення в підшлункову залозу обертається різким панкреатитом.

Як виглядає глист тваринного

У більшості випадків це рожеві або білі черви 3 мм. - 1,5 м. Їх тіло витягнуто, іноді вигнута у вигляді гачка. Локалізуються в легенях тваринного, в шлуночках серця, протоках підшлункової, жовчному міхурі, жовчних протоках печінки, тонкому відділі кишечника.

Як виглядають глисти у людини, можна подивитися тут.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!