» » » Чим небезпечні кішки?

Чим небезпечні кішки?

Чим небезпечні кішки?

Здавалося б, яка небезпека може виходити від такого пухнастого і ласкаво мурличущего клубочка, як кішка. І все ж вона є, і не одна. Якщо ви є власником одного з сімейства котячих, то обов`язково дізнайтеся, чим небезпечні кішки.

сказ

Це одне з найнебезпечніших котячих захворювань. Воно призводить до ураження нервової системи і, як наслідок, до летального результату. Інфекція потрапляє в організм тварини через укус. Іноді хвороба може протікати тихо і непомітно. Пам`ятайте про те, що сказ не можна вилікувати. Допомогти може лише антирабическая вакцина, яку необхідно робити не пізніше 72 годин після укусу. Тому щорічно слід колоти своїй кішці щеплення від сказу. Цей факт встановлений Законом. У сільській місцевості, там, де небезпека зараження сказом найбільш висока, ветеринарний лікар часто виробляє обхід будинків для проведення безкоштовної вакцинації тварин.

"Котячі подряпини"

Хвороби кішок, небезпечні для людини, включають в себе захворювання під назвою «хвороба котячої подряпини». Вона передається людині при укусі або навіть невеликий подряпині. Основними симптомами захворювання є набряк або припухлість на місці подряпини або укусу, збільшення лімфатичних вузлів, довго незагойна виразка від укусу, підвищена температура тіла. Дана хвороба лікується за допомогою антибіотиків, які повинен призначати тільки лікар.

токсоплазмоз



Збудник цього захворювання живе в котячому кишечнику. Цисти паразитів знаходяться в фекаліях кішки. Цисти токсоплазм виводяться з кишечника тваринного, потрапляють на землю, після поширюються з вітром, водою, колесами транспорту і підошвами перехожих. Слід зауважити, що всього лише 1 грам фекалій кішки містить в собі близько 20 мільйонів цист, причому у багатьох людей в організмі є токсоплазма, яка чекає зручного моменту, щоб почати активне життя. У людини токсоплазмоз супроводжується руйнуванням тканин органів. Вкрай небезпечним є ураження мозку, яке часто пов`язане з психічними і неврологічними порушеннями. З поразкою мозку токсоплазма фахівці пов`язують розвиток неврологічних і психічних порушень. Найнебезпечніші кішки для вагітної жінки - це кішки, хворіють токсоплазми. Якщо вагітна жінка заразиться даним захворюванням, це може привести до внутрішньоутробним вад розвитку плоду. Варто звернути увагу, що ознаки вродженого токсоплазмозу можуть виявлятися тільки через кілька років.

хламідіоз



Хламідіоз - саме те, чим небезпечні кішки для вагітних. В організмі кішки знаходиться один вид цього збудника, який передається повітряно-крапельним шляхом, що означає високу небезпеку зараження. Через потрапляння в організм людини хламідій можуть виникати різні захворювання, починаючи від нежиті і кон`юктівіта і закінчуючи пневмонією і менінгіт. Дані захворювання стійкі до певного ряду антибіотиків, тому лікування хвороб стає досить тривалим і може супроводжуватися різними ускладненнями.

глисти

В організмі кішки знаходиться безліч різних паразитів. Якщо в їх кишечнику є глисти, то вони легко можуть потрапити на котячі лапи або шерсть, а звідти «перекочувати» на килим, підлогу, диван і руки людини, через які і відбувається зараження. Для того щоб убезпечити себе і свого вихованця від цих паразитів, слід вести спільний прийом гістогенні препаратів через кожні півроку.

Чим небезпечний укус кішки

Рани, залишені зубами кішки на тілі людини, дуже тонкі і глибокі. З цієї причини досить складно обробити їх повністю. Такі рани часто супроводжуються ускладненнями. Вони дуже болючі і довго гояться. Якщо вас вкусила кішка, необхідно відразу ж промити і продезінфікувати рану. Слід пам`ятати, що велика ймовірність зараження, оскільки на зубах у кішок скупчується величезна кількість мікробів. Досить часто укуси можуть супроводжуватися такими інфекціями, як цитомегаловірус і остеомієліт. Якщо укус зроблений недалеко від суглоба, то велика ймовірність настання артриту. Але найнебезпечнішими ускладненнями і наслідками від укусу кішки є гепатит, пневмонія, енцефаліт, а також захворювання зору.

Також досить велику небезпеку становлять бродячі тварини. Якщо ви з жалості захотіли прихистити бездомного кошеняти, не варто відразу ж його пускати в свій будинок на ліжко. Спочатку необхідно купувати його, звозити до ветеринара і при необхідності пролікувати. Адже від ваших правильних дій залежить не тільки здоров`я вашого улюбленця, а й ваше власне.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!