» » » Як їсти сало?

Як їсти сало?

Як їсти сало?

Багато хто вважає, що сало дуже шкідливо для здоров`я, але насправді цей продукт складається не тільки з жирів і калорій: в ньому містяться і біологічно активні речовини. В салі, як і в рослинних оліях, багато жирних кислот, які є вітаміном P. Однією кислоти - арахідонової - немає ніде, крім сала. Ця кислота необхідна для нормального протікання гормональних і імунних реакцій в організмі-вона є частиною ферменту, задіяного в роботі серцевого м`яза, і бере участь в обміні холестерину. Таким чином, біологічна активність сала в 5 разів вище, ніж у вершкового масла або яловичого жиру. Крім цього, сало містить каротин і вітаміни А, D, E.

Але, звичайно, в усьому потрібно знати міру: надлишок холестерину може закупорити судини, якщо ви будете щодня з`їдати дуже багато сала. Норма - це 70-80 грамів в день. В цьому випадку арахідонової кислоти сприятиме очищенню судин.

Не слід вживати в їжу смажене сало - воно втрачає частину своїх корисних якостей, набуваючи при цьому шкідливі для організму токсини і канцерогени. Найкраще сало засвоюється, коли воно попередньо трохи підігрівається на невеликому вогні.



Як не дивно, є сало найкраще вранці, - вночі печінку посилено чистить організм, а вранці потребує допомоги, щоб вивести всю накопичену жовч. Саме сало здатне усунути її скупчення і вивести шлаки.

Щоб при регулярному вживанні сала не накопичується зайвий холестерин, їжте його з великою кількістю часнику, цибулі та зелені. Добре засвоюється солоне сало з салатом з овочів, заправлених натуральним яблучним або виноградним оцтом. Набагато корисніше їсти пісне м`ясо з салом, ніж жирне м`ясо, в якому холестерину набагато більше. Спробуйте копчене в домашніх умовах сало, «з димком», - на фабриках його коптять в спеціальної рідини, що змінює властивості продукту не в кращу сторону. Відмінно «йде» сало з хлібом. Звичайно, не з булочками, а з зерновим хлібом з борошна грубого помелу або з додаванням висівок. Також сало - прекрасний супутник алкоголю, в поєднанні з ним сп`яніння настає повільно і поступово.

Крім усього іншого, якщо з`їсти натщесерце пару шматочків сала, можна швидко домогтися відчуття ситості. Таким чином, сало використовується в дієтах, дозволяючи не переїдати і зберегти гарну фігуру.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!