» » » Як солити сало?

Як солити сало?

Як солити сало?

Тут ми наведемо кілька рецептів засолювання сала. Ви дізнаєтеся, як солити сало таким чином, щоб воно вийшло виключно смачним, ніжним і танула в роті, викликаючи у ваших близьких почуття захоплення вашими кулінарними здібностями. Тепер перейдемо до етапів приготування сала.

Як вибрати сало для засолювання

При виборі сала потрібно враховувати кілька важливих його особливостей. По-перше, сало для засолювання обов`язково має бути свіжим. Дуже часто про це говорить його колір. Свіже сало зазвичай біле або трохи рожеве, і ніякої жовтизни на ньому бути не повинно. Друга особливість: купуйте для засолювання по можливості тонке сало. Що стосується м`ясних прожилок в салі, то вони допускаються, але бажано, щоб вони також були тоненькими. І нарешті, шкурка на салі повинна легко відділятися від самого сала і бути чистою і м`якою. Якщо дотримані всі перераховані вище умови, то можете бути впевнені в тому, що ви придбали ідеальний для засолювання продукт.

Як правильно солити сало



Для початку наведемо рецепт класичної засолювання сала. Нарізаємо на брусочки кілограм сала, після чого рясно посипаємо їх сіллю (бажано великої) і на два дні прибираємо в холодильник або в інше холодне місце. Важливо, щоб сало в цей період підлягало на холоді. Через дві доби дістаємо сало, кип`ятимо воду і разом з цибулевим лушпинням опускаємо його в киплячу воду. Ні в якому разі не струшуйте з сала сіль! Опустивши сало, додайте в каструлю половину чайної ложки червоного меленого перцю, чайну ложку чорного меленого перцю, 4-5 лаврових листки, близько 10 горошин запашного перцю, дві головки часнику (не забудьте перед цим його подрібнити) і сіль. Варити сало потрібно близько 5-7 хвилин, після чого його необхідно загорнути в папір і прибрати в морозильну камеру. Через добу сало буде готово.

Як солити сало в розсолі

Для того щоб смачно засолити сало в розсолі, потрібно спочатку дуже ретельно зчистити з сала всю шкірку, після чого нарізати його маленькими шматочками і укласти в якусь підходящу посуд, посипавши роздробленими горошинами запашного перцю і товченим часником. Потім потрібно зробити досить міцний сольовий розчин. Сало при засолюванні бере тільки необхідну кількість солі, тому не бійтеся пересолити. Далі потрібно залити сало цим розчином і придавити чим-небудь важким. Тримати сало в розчині під вантажем потрібно протягом 3-х днів. Можна це робити в кімнаті, так як при такому способі засолювання ідеально підходить кімнатна температура. По закінченню 3-х днів дістаньте сало з ємності і промокніть його рушником, після чого його можна їсти або використовувати для приготування різних страв. Зберігатися таке сало може дуже довго.

Як солити сало з часником



Відзначимо, що рецептів засолювання сала з часником існує безліч. Тут ми наведемо рецепт, який користується повагою багатьох кулінарів. Отже, для початку виберіть таке сало, яке хочете - можна з прожилками м`яса, можна без них, можна тонке або товсте, в загальному, за смаком. Також для приготування нам знадобиться чорний мелений перець і чорний перець в горошок, лавровий лист, сіль і, природно, часник з розрахунку 5-6 зубчиків на кілограм.

Ріжемо сало невеликими шматками, потім ще дрібніші, проте шкурку не зрізати. Це потрібно для того, щоб сало не розпадалося. Далі ріжемо часник тонкими пластинками і змішуємо між собою сіль і перець. Після цього потрібно обваляти кожен шматок сала в спеціях і обкласти його пластинками часнику. Готові шматочки сала щільно закладаємо в приготовлену ємність (краще, якщо це буде глибока тарілка), між ними кладемо лаврове листя. Коли укладіть все сало, закрийте його зверху тарілкою з плоским дном і покладіть зверху вантаж. Тепер сало кілька годин має пролежати в кімнатних умовах, після чого його можна прибрати в холодильник на добу. Потім дістаємо сало, очищаємо його від зайвої солі і знову прибираємо - на цей раз в морозилку. Звичайно, можна їсти сало, вже діставши його з холодильника через добу, однак після того, як воно полежить кілька годин в морозильній камері, сало стає ще смачніше, хоча на смак і колір, як говориться ...

Існує і безліч інших рецептів приготування сала, описувати які тут не представляється можливим, оскільки це займе не один десяток сторінок. Можна солити гостре сало, сало сухого засолу, також є способи швидкої засолювання сала - сьогодні знайти ці та десятки інших рецептів можна без жодних зусиль. Ми ж привели вам, мабуть, найпопулярніші і звичні для наших жителів рецепти засолювання сала.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!