» » » Як зробити сало?

Як зробити сало?

Як зробити сало?

Від декількох шматочків смачного сала, мало хто відмовиться, адже свиняче сало є традиційною стравою в багатьох країнах, а не тільки в Україні і Росії. Даний продукт не лише смачний і поживний, але і корисний, про користь сала Ви дізнаєтеся з іншої статті нашого сайту, натиснувши сюди. Способів, як зробити сало, хоч греблю гати. У даній статті більш детально зупинимося на двох рецептах, як зробити домашнє сало, знаючи які, Ви з легкістю приготуєте відмінну закуску.

вибір сировини

  1. Колір сала повинен бути білий, можливо рожевий, але не жовтий (жовтизна означає, що сало старе), а також однорідний, щоб виключити велику кількість прожилок.
  2. Вітаються прошарок м`яса на шматку сала, але це справа смаку.
  3. Шматок повинен бути з шкірою.
  4. Беріть тільки якісну продукцію, в перевірених місцях.
  5. Оптимальний варіант: сало з черевця або спинки.

Інгредієнти для приготування:

  • Сало
  • Грубозерниста сіль, підійде й інша, але сіль крупного помелу кращий варіант.
  • Перець мелений (чорний або червоний - за смаком)
  • Перець духмяний (горошком)
  • часник
  • Лавровий лист
  • Приправи - за смаком

Рецепт сала: сухий посол

підготовка сала

Якщо шматок досить великий, то його варто порізати пластами шириною 7-8 см. Можна солити і великим шматком, але посол може зайняти більше часу. Шкірку сала необхідно ретельно поскоблить ножем. Деякі також радять робити глибокі надрізи сала з боку прошарку м`яса (для більшого проникнення прянощів). Натираємо підготовлені шматки сала часником, порізаною пластами (залишки часнику також використовуємо для засолу - сипем на кожен шматок).

Готуємо суміш для засолу



Змішуємо сіль, перець (всі види), спеції (якщо хочете їх додавати), лавровий лист (попередньо нарізаний). На кілограм сала йде приблизно 100 г солі, проте в справі, як зробити солоне сало, не бійтеся переборщити з сіллю, сало візьме її, рівно стільки, скільки потрібно.

посол

Солити сало можна як в скляній ємності, так і обернувши в фольгу, харчову плівку або чисту бавовняну тканину. У нашому випадку будемо використовувати скляну ємність. Сиплемо на дно ємності суміш для засолу, потім укладаємо шматок сала, якщо шматків кілька, то укладаємо наступним чином: 1й - шкіркою вниз, другий шкіркою вгору і так далі, в банку укладаємо - як вийти. При цьому кожен шматок сала зверху щедро посипаємо сумішшю для засолу.



Після того як всі шматки укладені і рясно посипані, прикриваємо ємність і залишаємо для засолювання спершу при кімнатній температурі (1-2 дні), а потім в прохолодному місці (холодильник, але не морозилка) 3-4 дні, після чого сало можна їсти. Зберігати сало, загорнувши в пергамент, або той же матеріал, в якому готували сало.

Рецепт сала: мокрий посол

Ще один варіант, як зробити смачне сало, це мокрий посол. Підготовка та укладання в ємність збігається з попереднім варіантом. За винятком того, що сіль в суміш не додаємо, її розчиняємо в охолодженій кип`яченій воді, і заливаємо укладене в ємності сало під зав`язку (верхній шматок повинен бути повністю у воді), укладаємо вантаж на сало. І залишаємо при кімнатній температурі засолюють на 3 дні. Після чого сало виймаємо з банки, промокаємо паперовим або вафельним рушником, даємо трохи просохнути, і приступаємо до трапези. Зберігати таке сало слід також як і при сухому засолі, для більш тривалого зберігання сала можна використовувати морозилку.

Ще один варіант, як приготувати сало, це копчення, про нього докладно написано в іншій статті нашого сайту, яку Ви можете прочитати, пройшовши сюди. Про те, що можна зробити з салом, можна говорити нескінченно. Ось деякі варіанти:

  • подати, нарізавши його на шматочки, прикрасивши зеленню і порізаним часничком, даний варіант підійде як прикуску до картоплі, як закуска до горілки, і в інших варіаціях на Ваш смак.
  • посмажити з нього шкварки.
  • зробити бутерброди і гамбургери з його використанням.
  • приготувати різні закуски з сала, наприклад, рулетики.

Тепер Ви знаєте, як зробити сало, а використовуючи наведені в статті рецепти, Ви можете створити свій, ексклюзивний рецепт сала.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!