» » » Чим корисно сало?

Чим корисно сало?

Чим корисно сало?

Багато людей помилково вважають, що їсти сало дуже шкідливо. Воно жирне і надкалорійний, перенасичене холестерином, сприяє розвитку ожиріння, появи прищів на шкірі і безлічі інших бід. Чи відповідає це дійсності? Чим корисно сало? Звернемося до сучасної дієтології і з`ясуємо це.

Сало: корисні властивості

  1. Сало багато рідкісним вітаміном F, який відповідає за зміцнення судин і запобігає атеросклерозу.
  2. Сало містить поліненасичену арахідонову кислоту. Це рідкісна кислота не зустрічається в рослинних жирах, але необхідна для зміцнення серцевого м`яза, гормонів, від неї залежать імунні реакції.
  3. Сало, як це не дивно, нормалізує рівень холестерину в організмі. Воно добре засвоюється, не навантажуючи при цьому печінку.
  4. В салі є вітаміни А (до 1,5 мг на 100 г), вітаміни Д, Е, каротин. Звідси випливає, що сало в 5 разів більше біологічно активно ніж звичайне масло. У зимовий час організм особливо потребує наборі вітамінів, що містяться в салі.
  5. В салі знаходиться антиоксидант селен, який не дає утворюватися раковим клітинам і при цьому підвищує потенцію. Так що користь для чоловіків очевидна.
  6. Сало здатне виводити надлишок жовчі з печінки. Для цього його потрібно з`їсти на голодний шлунок з ранку, але не більше 30г.
  7. Один грам сала містить 9 ккал, тому воно є джерелом енергії. Не треба вживати багато їжі і розтягувати шлунок для поповнення життєвої енергії.
  8. Невеликий шматочок сала перед застіллям обволікає стінки шлунка тонкою плівкою жиру і уповільнює всмоктування алкоголю, послаблюючи сп`яніння.
  9. Свіже добре просолене сало реально смачне!

Цей список можна ще продовжувати і продовжувати. Сподіваюся, навіть цей неповний перелік допоміг вам зрозуміти, корисне чи сало.

Але не забувайте - сало дуже калорійне, тому переїдати його не варто. Рекомендована з утокова норма для здорової людини приблизно 1г продукту на 1 кг ваги.



Залежно від свіжості, способу обробки і кількості може бути ало корисно або шкідливо. Яке сало потрібно побоюватися є?

  1. Жовтого кольору - це сало старе, згіркле. У ньому немає вітаміну F і з часом накопичуються канцерогени.
  2. Магазинне копчене сало, в яке часто додають ароматизатори і підсилювачі смаку.
  3. Сильно пережарене сало. При тривалій тепловій обробці в салі утворюються токсини і канцерогени. Але злегка присмажені м`яке сало відмінно засвоюється, не завдаючи ніякої шкоди організму.

Отже, висновок: свіже сало є відмінним продуктом харчування, однозначно корисним при вживанні в розумних межах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!