» » » Як солити ікру?

Як солити ікру?

Як солити ікру?

Напевно, практично кожної людини, яка любить і цінує ікру, далеко не завжди влаштовує промислова засолювання. Ця стаття відкриє для вас деякі корисні способи засолювання ікри різних риб. Для початку ми поділимося рецептом того, як солити ікру червону на прикладі горбуші, а потім розповімо, як правильно солити ікру інших риб.

Як солити ікру горбуші

Тут ми наведемо два найбільш популярних способу засолювання ікри горбуші.

  • Перед тим, як солити ікру горбуші, її спочатку потрібно розділити. Для цього беремо звичайну марлю і складаємо її в декілька шарів, щоб вийшло щось на зразок рукава. Помістіть сиру ікру в такий рукав і промийте струменем теплої води з-під крана, не забуваючи обертати марлю. Це потрібно зробити для того, щоб очистити ікру від плівок, які і залишаться на рукаві. В результаті ми отримуємо добірну ікру. Тепер наша ікра готова до засолюванні.
  • Наступний етап - безпосередньо засолювання. Готуємо сольовий розчин, для чого беремо трохи спецій за смаком, велика кількість солі і кип`ятимо все це. Отриманий розчин (його ще часто називають тузлук) охолоджуємо до кімнатної температури і заливаємо їм ікру, попередньо помістивши її в якусь ємність.
  • Приблизно через 5-10 хвилин зливаємо тузлук і ікру вже можна їсти. Слід пам`ятати, що засолену таким способом ікру горбуші можна їсти протягом максимум двох діб після засолу, але зате ви отримуєте смачну добірну ікру.

Є і ще один спосіб засолювання ікри горбуші. Спосіб промивання ікри той же самий - з використанням марлевого рукава.

  • А ось потім потрібно помістити ікру в неглибоку керамічну, порцелянову або фаянсовий посуд і засипати її сумішшю цукру і солі в наступній пропорції: на 2 чайні ложки солі 1 чайна ложка цукру.
  • Після цього ікру перемішати і придавити не надто сильним вантажем. Наприклад, блюдцем, на яке можна поставити який-небудь предмет - стакан з водою або чашку.
  • Приблизно через 5 годин ікра буде готова, і її можна буде їсти. Однак її теж не рекомендується зберігати довго - максимум 1,5 доби.

Як солити ікру форелі



Форель відрізняється тим, що її ікра насилу піддається засолюванні. Дуже часто кухарі радять не солити цю ікру, а варити її або смажити. Проте, якщо ви все ж хочете покуштувати солоної ікри форелі, то процедура буде, в общем-то, така ж, як і при засолюванні інший червоної ікри. Однак Вам ще доведеться запастися так званої калійної селітрою для того, щоб ікра зберегла при засолюванні свій колір. Калійну селітру і сіль потрібно додавати в таких пропорціях: на 1 кг ікри потрібно 85 грамів солі і 1 грам калійної селітри.

Як солити ікру щуки



Перед тим, як почати засолювання ікри щуки, її потрібно певним чином обробити.

  • Спочатку звільніть ікру від плівки, а потім обіллєте її крутим окропом, після чого дайте їй як слід просохнути.
  • Залежно від того, яку саме ікру Ви хочете отримати, потрібно вибирати і кількість солі. Для малосольной ікри підійде не більше 3 грамів солі на 100 грамів ікри. Якщо Ви бажаєте покуштувати ікру хорошою засолювання, то знадобиться вже 10 грамів на 100 грамів продукту.
  • Також в ікру можна додати за смаком часник, спеції, 3% розчин оцту і рослинне масло.
  • Поклавши всі необхідні інгредієнти, помістіть ікру в холодильник, попередньо накривши чимось.
  • Через три години ікра буде готова до вживання. Є її можна протягом 5 діб після засолювання.

Як солити ікру сазана

При засолюванні ікри сазана є деякі нюанси.

  • Солити її потрібно, по-перше, не в розчині, а безпосередньо посипавши самої сіллю, причому пропорції бажано підібрати самостійно. Також можна додати за смаком часник і перець.
  • Друга особливість: ступінь засолювання ікри Ви також можете регулювати самостійно. Якщо Ви віддаєте перевагу ікру малосольного, то досить і години, а якщо ікру хорошою засолювання, то її можна солити навіть протягом доби.

І в тому, і в іншому випадку Ви отримаєте смачну ікру, але різного ступеня засолювання, що, безумовно, дуже зручно.

Ми привели рецепти засолювання ікри риб найбільш популярних видів, і тепер ви знаєте, як солити ікру, щоб вона була смачною і тій мірі засолювання, яка Вам найбільш до смаку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!