» » » Чим корисна ікра?

Чим корисна ікра?

Чим корисна ікра?

Ікра прикрашає всякий свято своїм вишуканим видом і неперевершеним смаком! Але не кожна людина знає справжню цінність цього калорійного продукту. Але, чим корисна ікра і чи виправдовує вона свою високу вартість?

У чому користь ікри

Ми любимо багато продуктів харчування за їх приємний смак, але так чи корисна лососева ікра? Вчені в одноголосий твердять, що корисна. Але, в чому її користь? Ікра складається з білка, що повністю засвоює наш організм, але її білок не такий «важкий» як м`ясний. М`ясо, перебуваючи в шлунку, починає загнивати, а ось ікра швидко переробляється і не несе шкоди гниття організму. Також після вживання ікри людина отримує приплив сил і бадьорості.

Ще варто відзначити, що ікра містить ненасичені жирні кислоти. Чому це так важливо? Справа в тому, що жир, що міститься в ікрі, не створює тромбів. А це дуже важливо в тому випадку, якщо людина розташований до серцево - судинних захворювань. Якщо регулярно вживати ікру, то з організму жири провокують атеросклероз. Так що вживайте і ікру і цим «чистите» свої судини. Що міститься в ікрі такий елемент як лецитин, знижує концентрацію холестерину у вашій крові, також стимулює імунну систему організму, цим уповільнюючи процес старіння. Якщо щотижня вживати ікру, то ви зможете підвищити кількість гемоглобіну в крові.

Червона ікра: корисні властивості

Червона ікра містить достатню кількість вітаміну А, тому включаючи в раціон червону ікру, ви зміцнює свій імунітет і в важкі періоди міжсезоння ви можете допомогти своєму організму гідно перенести їх. Також вітамін А, що міститься в ікрі, зміцнює зір і допоможе вам швидше вилікуватися в період, коли ви захворієте (застуда, можливо післяопераційний період). Це тільки один із оставних показників споживачеві, ніж корисна червона ікра.

Вітамін групи В



Цей вітамін теж міститься в ікрі в достатній кількості, він важливий для головного мозку, кровообігу, також він стимулює підшлункові залози і печінку, приймає важливу роль в обміні речовин в організмі.

Вміст вітаміну Е

Цей вітамін, що знаходиться в ікрі, сприяє нормалізації гормонів і речовин в статевих залозах. Також він виводить шлаки і омолоджує організм. І це дуже великий плюс при виборі делікатесу на ваш стіл.

Вітамін D і червона ікра



Це дуже важливий момент, особливо для людей пенсійного віку, людей, які перенесли переломи, і дітей. Справа в тому, що цей вітамін відіграє велику роль у формуванні і зміцненні кісткової маси людини. Так що, якщо у вас є знайома вагітна жінка, то не соромтеся їй подарувати баночку ікри, це їй буде дуже до речі. Тільки вибирайте перевіреного виробника.

Також в ікрі містяться кислота фолієва (підтримує імунну систему), йод (важливий для щитовидної залози), мідь, кобольд, цинк, натрій, калій. І це тільки короткий опис того, чим корисна ікра.

Як не помилитися з вибором ікри

  • Вибирайте тільки перевіреного виробника, якщо є можливо продегустують обрану ікру, вона не повинна бути приторно-солоною.
  • Ікринки повинні бути однакового розміру, приємні за кольором, чисті, що не водянисті, легко відділятися і не бути пом`ятими.
  • Варто перевірити термін зберігання ікри (до 12 місяців) не купуйте, якщо термін зберігання закінчується.

Чорна ікра: корисні властивості

Будь-яка ікра - це не панацея і не дивлячись не її корисні властивості, вона все-таки більше зміцнює організм, ніж лікує. Це варто запам`ятати не покладати особливих надій на ікру.

Велика корисність чорної ікри в мінералах: фосфор, йод, плюс зміст поліненасичених жирних кислотах Омега-3 і Омега-6. Ці корисні компоненти відмінно допомагають роботі головного мозку, допомагають нам краще запам`ятовувати, роблять імунітет більш стійким, покращують кровообігу. І всі ці корисні елементи допомагають нашому організму боротися і попереджати багато захворювань, і інші проблеми в здоров`ї: ракові пухлини, нестабільність нервової систему, слабкість імунітету. Тому навіть косметологія і виробники БАДів використовують чорну ікру як складову багатьох кремів або препаратів. Також чорна ікра допомагає виробляти вашому організму велику кількість серотоніну і тестостерону.

Вам самим вирішувати, чи корисна червона ікра або чорна, або взагалі утриматися від її вживання. Тільки переконливо просимо зазначити, що у всьому потрібно міра, так що не вживайте велику кількість ікри за раз, так як це може негативно позначитися на вашому здоров`ї.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!