» » Як приймати висівки?

Як приймати висівки?

Як приймати висівки?

Висівки - унікальний продукт, який містить в собі величезну кількість корисних речовин і вітамінів. Детальніше про його користь можна дізнатися з цієї статті: Як їсти висівки. Такий продукт відмінно підходить для здорового харчування і зниження ваги. Але обов`язково потрібно знати, як правильно приймати висівки в тому чи іншому випадку. Тоді результат не змусить себе чекати.

Як правильно приймати висівки

Починати приймати пшеничні або вівсяні висівки необхідно з невеликої кількості. Для початку буде достатньо однієї столової ложки цього продукту в день. Потім можна збільшити його споживання до 30 грамів на добу. Такої кількості цілком достатньо для того, щоб підтримати організм у формі і наситити його всіма необхідними вітамінами, а також мікроелементами.

Зверніть увагу, що приймати висівки необов`язково в сухому вигляді. Їх можна готувати різними способами, все залежить від того, яку мету ви переслідуєте при їх введенні в раціон:

  1. Розмочити в кефірі 2 ст. ложки висівок і з`їжте їх за 20 хвилин до основного прийому їжі. Такий рецепт є ефективним при атонії жовчного міхура, дисбактеріозі і запорах. Частину висівок від добової норми додавайте в звичайні страви.
  2. Заваріть 30 г висівок 500 мл води, поставте все це на вогонь і витримуйте 10 хвилин. Відвар пийте гарячим кілька разів на день, в нього можете додавати трохи цукру або меду. Він є дуже ефективним при хворобах дихальних шляхів.
  3. Залийте 1 ст. ложку висівок 300 мл окропу. Доведіть суміш до кипіння і витримують на слабкому вогні 40 хвилин. Додайте туди 5 грам меду і випийте. Приймати такий відвар потрібно три рази на добу. Він дозволить вам бути протягом дня бадьорим і енергійним.
  4. Візьміть невелике яблуко і натріть його на тертці. Додайте туди 2 ст. ложки меду, стільки ж висівок і меду. Залийте все це склянкою нежирного кефіру і змішайте в блендері. Готовий коктейль пийте кілька разів в день. Він дозволить швидко відновитися після важкої хвороби і прийому антибіотиків.
  5. При введенні в свій раціон висівок обов`язково збільште споживання води. Вона дозволить засвоюватися їм набагато легше.

Як приймати висівки для схуднення

Як було сказано вище, приймати вівсяні і пшеничні висівки можна для схуднення. Потрібно дотримуватися такої схеми:

  1. Вранці змішуйте одну столову ложку висівок з будь-яким низькокалорійним йогуртом. Якщо ви віддаєте перевагу на сніданок мюслі на воді, то тоді додавайте цей продукт туди.
  2. На обід вживайте овочеві супи, каші з гречки і вівсянки. У них потрібно додавати 1 ст. ложку висівок.
  3. На вечерю їжте виключно салати зі свіжих овочів і фруктів. У них вводите не більше 1 ст. ложки висівок.


У перервах між основними прийомами їжі допускається вживання фруктів. При цьому зі свого раціону виключіть смажене, солодке, копченості та печене.

Зверніть увагу, що худнути з висівками можна тим людям, у яких спостерігається:

  • виразкова хвороба шлунка;
  • хронічні загострення гастриту, гепатиту і холециститу;
  • виразка дванадцятипалої кишки.

Тривалість дієти з висівками повинна скласти мінімум 1 місяць. При необхідності її можна збільшити до 90 днів. Всі вже буде залежати від того, скільки кілограм необхідно скинути людині.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!