» » » Що роблять з нафти?

Що роблять з нафти?

Що роблять з нафти?
Що роблять з нафти?

На сьогоднішній день людство не уявляє свого життя без такого природного ресурсу, як нафта. У житті людини вона грає дуже велику роль, тому багатьом хотілося б дізнатися, як саме використовують нафту. Отримувані продукти з нафти вельми різноманітні і широко застосовуються в промисловості, починаючи від пластику, пакетів і закінчуючи косметичними засобами і паливом. У статті розповімо, що роблять з нафти.

паливо

Самим основним продуктом переробки нафти є паливо. Саме на виготовлення палива витрачається основна маса нафти. Шляхом численних переробок виходять всі види палива, такі, як гас, бензин, дизельне паливо, мазут і т. Д.

Від нафти після отримання палива залишаються продукти, які використовують для виготовлення інших речей.

пластик

З пластика зараз робиться буквально все. Оргтехніка, предмети побуту, іграшки та багато-багато іншого. Пластик зручний тим, що він може приймати будь-яку форму. Тут же варто згадати про поліетилен, з якого виготовляють пакети і пакувальні матеріали.

нейлон

Ще одним важливим матеріалом, що одержуються з нафти, є нейлон. Нейлон має широке застосування в промисловості. З нього роблять колготки, частини підшипників, елементи парашута, струни для гітар і ін.

Косметика



На сьогоднішній день майже вся косметика виготовляється з нафтопродуктів. Один з з нафтипродуктів - це вазелін. Крім косметичних цілей вазелін ще використовується в медицині. Також нафтопродукти використовують в милах, шампунях, порошках і будь-яких інших миючих засобах як поверхнево-активних речовин. Така косметика, як губна помада теж має в своєму складі нафтопродукти, такі, як парафін, церезин і т. Д.

аспірин

Навіть в медицині використовується нафту. Такі продукти нафти, як бензол і вуглеводень, застосовуються для виготовлення аспірину.

парафін

Парафін теж є продуктом переробки нафти. Парафін застосовують для виготовлення мастил лиж, мастил дерев`яних деталей, що труться, свічок, парафінових з нафтиолівців і багато чого іншого.

Жувальна гумка

Як би це дивно не звучало, але жувальна гумка теж має в собі продукти переробки нафти. У неї додаються полімери для того, щоб вона мала свої тягнуться властивості.

Також, можете прочитати статті по темі:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!