» » » Для чого потрібне вугілля активоване?

Для чого потрібне вугілля активоване?

Для чого потрібне вугілля активоване?

Активоване вугілля - засіб, відоме людству дуже давно. Навіть щоб перерахувати і розібрати всі його корисні властивості і рецепти по його приготуванню, піде не один десяток сторінок. Ми ж розповімо про те, для чого вугілля активоване використовується головним чином - про медичні властивості цієї чудової речовини і про те, як він застосовується в народному господарстві.

Для чого п`ють активоване вугілля



Активоване вугілля використовується в якості лікарського препарату і засоби для очищення організму і різних продуктів вже більше 3000 років. Так-так, це не помилка: ще стародавні римляни очищали вугіллям воду і вино, а знаменитий Гіппократ радив застосовувати активоване вугілля для очищення організму. Крім того, з незапам`ятних часів до нас дійшли багато рецептів з приготування активованого вугілля для лікування від різних хвороб і отруєнь. Так, історія знає приклади, коли за допомогою цього прекрасного кошти, виліковували від важких отруєнь і видатні державні діячі. Саме так одного разу врятували життя Олександру Невському. Отже, навіщо потрібен активоване вугілля?

  1. Це прекрасний засіб для позбавлення внутрішніх органів від інтоксикації (отруєння) різними продуктами і навіть отрутами.
  2. Він допомагає від метеоризму і диспепсії (утруднене травлення, тяжкість в шлунку).
  3. Активоване вугілля чудово очищає організм від шлаків і інших шкідливих речовин, що потрапляють у внутрішні органи з тими чи іншими видами їжі.
  4. Це дуже ефективний засіб для схуднення.
  5. Активоване вугілля добре допомагає при різних видах алергії, а також набряках, дерматитах і псоріазі.
  6. Ним лікують також і від подагри, і від деяких інших захворюваннях суглобів.
  7. Активоване вугілля - прекрасний адсорбент і чудово позбавляє від симптомів похмілля.
  8. Допомагає при запаленні середнього і зовнішнього вуха.
  9. Полегшує стан хворих на епілепсію.
  10. Нарешті, активоване вугілля є хорошим засобом і проти імпотенції.


Хотілося б відзначити, що в багатьох вищевказаних випадках для досягнення позитивного ефекту одного активованого вугілля недостатньо, тому що потрібно готувати його за особливими рецептами з додаванням інших речовин. Хороший список рецептів з активованим вугіллям на всі випадки життя ви знайдете тут. Дуже корисною для вас може виявитися і ця стаття - вона цінна, насамперед, тим, що там описані хороші рецепти з активованим вугіллям для лікування псоріазу, епілепсії, імпотенції, захворювань вуха, дерматитів і різних алергій. Як застосовувати активоване вугілля для схуднення, докладно написано ось в цієї статті, а відповідь питання про те, чи можна приймати активоване вугілля під час вагітності, ви знайдете в нашій статті, спеціально присвяченій цій проблемі.

Де ще застосовують активоване вугілля

Активоване вугілля застосовується і в різних галузях промисловості. Але почнемо з того, що не всі знають про те, що використовують активоване вугілля і для маски. Маска з активованого вугілля є відмінним засобом очищення пор шкіри. Для цього полтаблетки активованого вугілля потрібно розтерти в порошок, змішати з 1/2 чайної ложки желатину і 1/2 чайної ложки чорної глини. Тепер заливаємо це чайною ложкою води і ставимо в мікрохвильовку на 15 секунд. Остуджують і наносимо пензлем на розпарену шкіру двома шарами. Такий рецепт протипоказаний при індивідуальній непереносимості активованого вугілля і при купероз. Що стосується застосування активованого вугілля в промисловості і народному господарстві, то відзначимо, що він застосовується, наприклад, при виробництві цукру, при виготовленні протигазів. У хімічній промисловості, в медицині і в харчовій промисловості активоване вугілля використовують також і в якості каталізатора багатьох хімічних реакцій. І, звичайно ж, саме широке застосування активоване вугілля знайшов при створенні фільтрів для очищення питної води від різних домішок. Тут слід зазначити, що вугільні фільтри є одними з найнадійніших серед всіх очисних пристроїв. Ну ось, тепер ви знаєте практично все про те, для чого потрібен активоване вугілля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!