» » » Як очистити самогон?

Як очистити самогон?

Як очистити самогон?

Самогоном називається спиртний напій, створюваної шляхом перегонки певної маси з високим вмістом крохмалю (пшениці, цукру, буряків). Отримують самогон, в основному, в домашніх умовах, проте сирий продукт малопридатний до вживання, оскільки в ньому міститься маса різних домішок (сивушних масел), дуже шкідливих для здоров`я. У цій статті ми розповімо про деякі способи, як очистити домашній самогон від шкідливих домішок.

Очищення самогону за допомогою марганцівки

Для того, щоб очистити самогон перманганатом калію або марганцівкою, потрібно спочатку розвести його до приблизно 40 градусів. Потім додаємо на кінчику ножа кілька крупинок марганцівки і розмішуємо самогон до розчинення кристалів. Після того, як він забарвиться в рожевий відтінок, залишаємо бутель на 2-3 дня. Діставши самогон через цей час, Ви виявите на дні чорний осад - це і є ті самі шкідливі домішки. Тепер акуратно, намагаючись залишити осад на дні, проціджуємо самогон через вату. Це прекрасний спосіб, як очистити самогон від запаху і сивушних масел.

Очищення самогону за допомогою активованого вугілля

Відмінний спосіб очищення самогону, який можна застосовувати безпосередньо під час перегонки. Закрийте зливний отвір воронки шаром марлі або бинта і помістіть активоване вугілля на дно воронки, попередньо розкришивши його. Тепер підставляємо воронку під капає самогон і, після завершення перегонки, знову очищаємо його тим же методом. Також можна після перегонки покласти активоване вугілля і в бутель з самогоном (з розрахунку 50 грамів на літр). Після цього потрібно перемішувати самогон кожен день протягом 2-х тижнів, а потім відфільтрувати його.

Як очистити самогон молоком

Для цього способу потрібно взяти літр молока на 5 літрів самогону. Тут важливо не поспішати і переганяти самогон повільно. Може так статися, що рідина на виході вийде каламутна. Тоді потрібно перегнати самогон ще раз. Однак можна зробити і по-іншому: додати в бутель близько 100 грамів молока, почекати, поки воно згорнеться і потім процідити.

Як зробити смачний самогон



Для цього способу, як очистити самогон, нам знадобиться:

  • гвоздика - 15 зерняток
  • ванілін - 3 щіпки
  • кориця - 3 щіпки
  • чорний перець - 15 горошин
  • лавровий лист - 4 штуки
  • кава в зернах - 2 чайних ложки
  • цукор - 2 чайних ложки

Всі ці складові потрібно всипати в самогон. Зазвичай цієї дози вистачає на 4 літри. Після цього протягом 12 годин наполягаємо спиртний напій і потім вливаємо в нього 200 грамів сирого молока. Наполягаємо ще два дні, після чого проціджують - і смачний напій готовий.

Очищення самогону холодом

Це старий російський спосіб очищення самогону, який підходить не тільки для поліпшення якості напою і його смакових властивостей, а й для підвищення градуса. Отже, візьміть якусь міцну ємність, залийте в неї самогон і помістіть на балкон взимку або в морозильну камеру в іншу пору року. Для того, щоб самогон почав схоплюватися морозом, досить температури мінус 11-13 градусів за Цельсієм. Тепер дочекайтеся того моменту, як вода почне замерзати, і злийте рідину.

Як перевірити якість самогону

І наостанок скажемо, як можна перевірити якість самогону. Для цього є дуже простий старовинний метод. Потрібно відлити трохи самогону і підпалити його. Якщо рідина загориться відразу, значить Ви зробили першокласний спиртний напій. Якщо ж швидкого загоряння не сталося, доведеться фільтрувати його ще раз будь-яким з описаних вище способів. Пам`ятайте, що не потрібно економити на здоров`я, особливо у випадках з алкоголем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!