» » » Як приготувати брагу?

Як приготувати брагу?

Як приготувати брагу?

Відомий син турецкоподданного О. Бендер знав двісті рецептів приготування самогону з чого завгодно, в тому числі, і з табуретки. Але щоб цей алкогольний напій вийшов максимально смачним, необхідно правильно приготувати брагу для нього.

Як приготувати брагу з варення

Вельми простий і не вимагає великих капіталовкладень спосіб. Якщо у вас в коморі раптово виявилося позаторішнє варення, не варто його викидати. Можна спробувати приготувати досить смачний - і хмільний до того ж - напій.

Складові:

  • три літри варення,
  • сто грамів дріжджів,
  • п`ятнадцять літрів води,
  • півтора кілограма цукру.

Інструкція

  1. Всі компоненти зливаємо в більшу, можна скляну, посуд з вузькою шийкою. Ретельно перемішуємо дерев`яною лопаткою. Цукор, як і дріжджі, повинні повністю розчинитися.
  2. Суміш накриваємо і виносимо в темне тепле місце на строк до п`яти днів. У цей час відбувається процес бродіння, що супроводжується характерним запахом.
  3. Після закінчення терміну зливаємо брагу, проціджуємо через марлю і фільтр, охолоджуємо і п`ємо. Таким же способом можна з варення приготувати брагу для самогону, а потім - перегнати в відповідному апараті.

Брага із цукру

Цей спосіб також є загальнонародним і доступним. Якщо ви вирішили приготувати брагу з цукру в домашніх умовах, дотримуйтесь покрокової інструкції, наведеної нижче.

Інструкція

  1. Розчиняємо сто грамів дріжджів у теплій воді і ретельно розмішуємо.
  2. Тепер в цю ж воду додаємо цукор-пісок (1,5 кілограмів) і ретельно перемішуємо, щоб весь цукор розчинився.
  3. Отриману рідину ставимо в тепле місце для бродіння.
  4. Коли бродіння почне припинятися, хмільну рідину можна пити. Також її можна і використовувати і для приготування самогону.

Брага з рису, порічки та цукру



Один з рецептів (не найпростіший) - з використанням рису і червоної смородини. Приготована на рисі і смородині хмільна рідина нагадує легке вино і п`ється з великим задоволенням.

Інструкція

  1. Розчиняємо один кілограм цукру-піску в трьох літрах теплої очищеної води.
  2. Там же розчиняємо і 25 грамів сухих дріжджів.
  3. Отриманою рідиною заливаємо півкіло чистого круглого звичайного рису.
  4. Прибираємо в тепле місце і наполягаємо до десяти діб.
  5. І тільки після цього додаємо в уже майже готову брагу стакан свіжої тертої червоної смородини і наполягаємо ще десять днів. Цей смачний напій можна розлити по пляшках, закупорити і поставити в холодильну шафу або комору.

Ще кілька рецептів приготування браги читайте в нашій статті - Як зробити брагу.

Пам`ятайте також про те, що брагу потрібно вживати помірно. Надмірне її вживання загрожує такими наслідками: процес бродіння в шлунку, здуття живота, метеоризм, харчове отруєння. Допустима норма споживання легких спиртних напоїв (а брага, безумовно до них відноситься) - 250 грамів на добу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!