» » » Як зробити коньяк з самогону?

Як зробити коньяк з самогону?

Як зробити коньяк з самогону?

В основі справжнього коньяку знаходиться виключно виноградний спирт, отриманий з білих сухих вин методом подвійної дистиляції, і витриманий потім в дубових бочках не менше двох років. Для того щоб мати право називатися коньяком, він повинен бути проведений тільки у Франції і тільки на території двох адміністративних округів - Великої і Малої Шампані.



Однак з урахуванням того, що на безкрайніх російських просторах картопля і буряк ростуть набагато краще, ніж виноград, а домашні білі виноградні вина до дистиляції, як правило, не доживають, будучи успішно вжитими в молодому вигляді, зосередимо свою увагу на тому, як зробити коньяк з самогону, виробленого на власній кухні з продуктів менш екзотичних, ніж виноград сорту «Коломбар». Звичайно, всі ми прекрасно розуміємо, що самостійно зробити повний аналог «Мартеля» практично неможливо, а от спробувати облагородити смак звичайного домашнього самогону цілком під силу кожному виноробу - любителю.

Як приготувати коньяк з самогону

Рецепт перший - найбільш наближений до оригінального

  • Запасіться міцним і дуже добре очищеним самогоном. Очистити його можна одним з наступних трьох способів:
  • Додайте в самогон перманганат калію (на трилітрову банку цілком достатньо від десяти до двадцяти кристаликів марганцівки), розмішайте їх і залиште отриманий блідо-рожевий розчин на кілька днів. Поступово самогон стане абсолютно безбарвним і прозорим, а на дно бутля випаде осад, який треба буде відфільтрувати через вату.
  • Розтлумачте в порошок 4 упаковки таблеток активованого вугілля, засипте його в літрову банку з самогоном і залиште на час. Кілька разів в день перемішуйте вміст банки, по закінченні десяти днів процідіть самогон через ватно-марлевий фільтр.
  • Влийте в самогон домашнє молоко з розрахунку півсклянки молока на літр самогону і гарненько його розмішайте. Коли молоко згорнеться, ретельно процідіть самогон через багатошаровий марлевий фільтр.
  • Знайдіть найближчий дуб і зріжте з нього кілька задерев`янілих невеликих гілок - вони послужать заміною дубовим коньячним бочках. Наріжте гілки на чурочкі, які після сушки в теплому місці слід розколоти на тріски так, щоб вони потім легко поміщалися в бутель з самогоном.
  • Французькі винороби обпалюють бочки зсередини, перед тим як залити в них спирт - це підсилює характерний смак і аромат коньяку. Тому сухі дубові тріски треба злегка, не до чорноти, обпалити над полум`ям.
  • На цьому приготування коньяку з самогону переходить у фінальну стадію - дубові тріски опустіть в скляні пляшки, залийте їх самогоном, і поставте в темне місце настоюватися і дозрівати.
  • Тепер від вас вимагається тільки терпіння і ще раз терпіння. Проявіть силу волі і дайте коньяку вистоятися щонайменше місяць, тоді можна буде знімати першу пробу, повноцінний же смак і запах він придбає тільки після піврічної витримки.


  • Якщо ж у вас немає часу на такі тривалі експерименти, і «коньяк» необхідний найближчим часом, то існує рецепт коньяку з самогону, що дозволяє отримати напій цілком прийнятної якості за відносно короткий термін.

    Рецепт другий - прискорений

    • Приготуйте три літри самогону та очистіть його одним з вищеописаних способів.
    • Додайте в бутель з самогоном одну жменю попередньо зібраних і висушених внутрішніх перегородок волоських горіхів (тонкі коричневі пластинки, які поділяють собою дві половинки горіхового ядра).
    • Далі покладіть туди одну ложку сухого чаю - чорного байхового, бажано самого міцного.
    • Після цього в самогон слід покласти 7 гвоздичек, столову ложку насіння кмину і столову ложку ванільного цукру (саме цукру, а не чистого ваніліну!).
    • На завершення процесу додайте в бутель щепоточку лимонної кислоти, щільно його закрийте і залиште на 4 - 5 днів настоюватися при кімнатній температурі.
    • По закінченні цього часу домашній коньяк з самогону буде готовий. Залишається тільки відфільтрувати його і розлити по невеликих скляних пляшках. Такий коньяк, звичайно ж, має мало спільного з оригінальним напоєм, але, тим не менш, він значно приємніше на смак, ніж той самогон, з якого ви його приготували.


    Увага, тільки СЬОГОДНІ!