» » » Як відрізнити коньяк?

Як відрізнити коньяк?

Як відрізнити коньяк?

Сьогодні в нашій країні налічується надзвичайно велика кількість виробників алкогольних напоїв, всі вони працюють за різними технологіями, виробляють різні алкогольні напої. Але так як алкоголь дуже популярний, до того ж, це вигідний бізнес, то існує багато шахраїв, які підробляють алкогольні напої. Тому покупцеві необхідно добре вміти відрізняти справжній алкоголь від підробленого. У цій статті поговоримо про те, як відрізнити коньяк від фальсифікату, щоб не отруїтися неякісним напоєм.

Як відрізнити коньяк від підробки: поради

Для того щоб оцінити якість коньяку, наллємо трохи напою в спеціальний келих. Щоб визначити, чи якісний коньяк, зрозуміти, чи містить він добавки, до зовнішньої стінки келиха нижче рівня коньяку підставимо палець і подивимося на його відбиток з протилежного боку через коньяк. Якщо слід добре видно, то ми вибрали якісний коньяк.

Щоб визначити вік коньяку, потрібно покрутити келих з коньяком. Чим довше він буде стікати по стінках келиха, тим він старше. Відомо, що якщо сліди від коньяку на стінках келиха видно протягом 5 секунд, то коньяк має 5-8 років витримки, протягом 15 секунд - має близько 20 років витримки, протягом 20 секунд - це вже "старі" коньяки (старше 50 років).

Як відрізнити справжній коньяк від підробки? Першим кроком має бути визначення густоти коньяку. Перевертаємо пляшку догори дном. Якщо коньяк якісний, то з дна пляшки впаде одна велика крапля або будуть видні сліди стікання рідини по стінках пляшки. Іноді виробники, можливо, щоб перешкодити перевіряти коньяк таким чином, наливають рідину по саме горло. У таких випадках дивляться на бульбашки в пляшці. Якщо відразу ж після того як ви перевернули пляшку догори дном, вгору піднімаються великі бульбашки, а з ними повільно маленькі, то будьте впевнені в тому, що перед вами якісний коньяк.



Щоб відрізнити коньяк від підробки, нам перш за все потрібно звернути увагу на етикетку на пляшці. Вона повинна бути акуратно і прямо наклеєна. У досить дорогих коньяки етикетка на дотик буде нагадувати грошову банкноту. Крім того, на етикетці повинна бути вся основна інформація про виробника, марку і т. Д.

Ну і звичайно, не потрібно забувати про ціну коньяку. Дешевий коньяк, швидше за все, буде підробленими або низьким за якістю. Хороший коньяк коштує дорого.

Як відрізнити коньяк від підробки можна ще? В даний час виробники коньяку навчилися так працювати, що дуже важко відрізнити коньяк від дешевого спирту. Підробити можна все: і етикетку, і пляшку, і її вміст, і різні написи. Щоб знати, як відрізнити справжній коньяк від підробки, потрібно вивчити наступну інформацію:

  • Носити ім`я «коньяк» має право тільки напій на основі вищих дистилятів, які виробляються тільки в двох місцях світу: у французькому регіоні Шарант і в Вірменії. Всі інші напої, які виготовляють виробники за технологією виготовлення коньяку - це бренді. Тому перш за все потрібно дивитися на виробника, який записаний на етикетці. Інформацію про виробника коньяку можна знайти в Інтернеті. Якщо цього виробника немає в списках ліцензованих виробників, то краще такий коньяк не купувати.
  • Ціна коньяку повинна також відповідати його якості і витримці. Це стосується високої ціни коньяку, тому що мінімальна вартість свідчить про підробку.
  • Зовнішній вигляд пляшки і її вміст. Вміст має мати вигляд сиропу. Якщо після перевертання пляшки догори дном коньяк відразу стікає по пляшці, то перед нами фальсифікат незалежно від того, що б не було написано на етикетці.

Дотримуючись всіх цих інструкції, ніхто не придбає в магазині за високу ціну розведений спирт, настояний на дубових тирсі і розлитий у фірмові пляшки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!