» » » Як отримати сірку?

Як отримати сірку?

Як отримати сірку?

Взагалі, питання, що стосується того, як отримати сірку досить цікавий і цікавий, хоча б, тому що сірка входить до складу не тільки гірських і природних порід і необхідна для життя людини, але і входить до складу самого організму людини. Сірка є типовим неметаллом і пальним хімічним елементом. З давніх часів люди використовували сірку в побуті і знаходили способи по її видобутку. На даний момент часу відкрито безліч способів отримання сірки.

Найпоширенішим способом отримання сірки є метод, запропонований ще в 1890 р Г.Фаршем. Він запропонував плавити сірку під землею і за допомогою свердловин викачувати її на поверхню. Ідея полягала в тому, що сірка - легкоплавкий хімічний елемент, температура плавлення якого 113 0З, що значно полегшує процес сублімації. На основі запропонованої ідеї виникли різні методи отримання сірки з сірчаних руд і гірських покладів:

  • пароводяної,
  • фільтраційний,
  • термічний,
  • центрфугальний,
  • екстраціонний.

Всі ці способи і методи широко використовуються в гірничодобувній промисловості. Також популярний спосіб видобутку хімічно чистої дрібнодисперсного сірки з природного газу, яка є ідеальною сировиною в хімічній і гумової промисловості. Так як сірка в великих кількостях міститься в газоподібному вигляді в природному газі, то при видобутку газу вона осідає на стінках труб, швидко виводячи їх з ладу. Тому знайшовся спосіб уловлювати її відразу після видобутку газу.

Як отримати оксид сірки



Оксид сірки (VI) - легколетучая безбарвна рідина з задушливим різким запахом. Найпростіші і розповсюджені способи отримання оксиду сірки:

  1. У присутності каталізатора при нагріванні окислюють оксид сірки (IV) повітрям, отримуючи тим самим оксид сірки (VI).
  2. Термічним розкладанням сульфатів.
  3. Оксид сірки (IV) окислюють озоном до отримання оксиду сірки (VI).
  4. У реакції окислення оксиду сірки (IV) використовують оксид азоту, тим самим отримуючи оксид сірки (VI).

Як отримати оксид сірки 4

Оксид сірки (IV), або сірчистий газ - безбарвний газ з характерним задушливим запахом. У лабораторних умовах оксид сірки (IV) отримують взаємодією гидросульфита натрію з сірчаною кислотою або нагріванням міді з концентрованою сірчаною кислотою. Також в природі і лабораторних умовах поширений спосіб отримання оксиду сірки (IV) впливом сильних кислот на сульфіти і гідросульфіти. В результаті такої реакції утворюється сірчиста кислота, яка відразу ж розкладається на воду і оксид сірки (IV). Промисловий спосіб отримання оксиду сірки (IV) - спалювання сірки або випал сульфідів - піриту.

Як з сірководню отримати сірку

Спосіб отримання сірки з сірководню проводиться в лабораторних умовах. Слід відразу зазначити, що подібний спосіб отримання сірки слід проводити при всіх заходах безпеки, так як сірководень - це активне і отруйна речовина. Суть методу полягає у взаємодії (реакції) сірководню з сірчаною кислотою, в результаті чого утворюється вода, діоксид сірки, газ і мелкодісперсная сірка, яка залишиться на дні пробірки в кінці реакції у вигляді осаду. Отриманий осад фільтрують, промивають і дають йому висохнути. Це і буде мелкодісперсная сірка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!