» » » Як отримати хлорид заліза?

Як отримати хлорид заліза?

Як отримати хлорид заліза?

Розрізняють дихлорид заліза (сіль соляної кислоти і 2-х валентного заліза) і трихлорид заліза (сіль соляної кислоти і 3-х валентного заліза). Найбільш значущим для людини є хлористе залізо (похідна сіль від взаємодії HCl і Fe II). Воно застосовується в ювелірній справі і як лікувальний засіб для профілактики і лікування залізодефіцитної анемії. У Росії засіб зареєстровано під маркою «Гемофер». У цій статті ми нагадаємо, як отримати хлорид заліза II і III валентного.

Спосіб отримання хлорного заліза

Даний препарат отримують шляхом хімічної взаємодії газоподібної соляної кислоти і заліза. В результаті реакції виходить формула хлорид заліза (III) - FeCl3.

Найбільш доступним і простим способом отримання 3-х хлористого заліза є реакція, яка відбувається від дії газоподібного хлору на залізну тирсу.

2Fe + 3Cl2 = 2FeCl3

Є ще один цікавий метод отримання за допомогою оксиду сірки (IV)

4FeCl2 + SO2 + 4HCl = 4FeCl3 + S + 2H2O



Отже, ми розібрали, як отримати хлорид заліза 3.

Спосіб отримання хлористого заліза

Робота проводиться під тягою. У порцелянову трубку завдовжки 85 см і діаметром 3 см вносять 150 г ошурки. Після цього поміщають її в електричну трубчасту піч таким чином, щоб трубка одним кінцем виступала з печі на 18 см. Виступаючий кінець вставляється в шамотна циліндр, в якому буде конденсуватися сублімат хлористого заліза. Трубка з`єднується з апаратом, де виходить газоподібна соляна кислота і пускається слабкий струмінь цього газу. Швидкість струменя поступово збільшується і доводиться до 250 мл / хв. Одночасно з цим включається піч для підтримки температури близько 900 * С. У шамотном циліндрі і в виступаючому кінці трубки починається конденсація сублімату, тому через кожні півгодини трубку слід прочищати довгим шпателем.

Як отримати хлорид заліза 2 простішим способом? Ця речовина виходить при травленні виробів зі сталі в соляній кислоті.

Fe + 2HCl = FeCl2 + H2

Як бачите, ця реакція йде з виділенням вибухонебезпечного водню, тому необхідно забезпечити хорошу вентиляцію.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!