Як вирощувати годжі?

Як вирощувати годжі?

Останнім часом стало популярним вирощування екзотичних рослин. Сьогодні Поговрим про те, як вирощувати годжі в домашніх умовах. Більш докладно про це чагарнику можна дізнатися зі статті Що таке годжі.

Рослина це досить невибаглива і відмінно зможе рости в міських умовах.

Грунт

Годжі відмінно буде рости в кам`янистій слабокислою і лужному грунті. Але за відсутності такої підійде будь-яка інша, навіть звичайний чорнозем. Перед посадкою потрібно внести спеціальні добрива: 100-200 г суперфосфату, близько 10 л перегною і 30-40 г деревної золи. Всі компоненти ретельно перемішати, засипати в яму 50 на 50 см і висадити живець.

У перший рік рослина особливо вразливе, тому потрібно періодично удобрювати грунт і закривати її плівкою при сильних заморозках.

полив

Ця рослина категорично не любить застою води. Годжі стійко перенесе посуху, але може не впорається з перезволоженням. Якщо ну вулиці часто йдуть дощі, то додатковий полив не потрібно.

Освітлення і температура



При посадці годжі віддайте перевагу яскравим сонячним місцям (допустимо легке затінення). Рослина морозостійка, без укриття взимку може перенести падіння температури до -30. При такому холоді коріння краще присипати сухим листям або тирсою. Найкраще годжі висаджувати навесні, так рослина зуміє зміцніти до холодів і стійко перенесе зиму.

Щоб рослина плодоносить, на ділянці повинно зростати мінімум два таких чагарнику. Але навіть за цієї умови ягоди з`являться мінімум на третій-четвертий роки.

Вважається, що плоди годжі - одні з найкорисніших в світі. Про їх чудодійні властивості ви зможете дізнатися зі статті Як приймати ягоди годжі.

Також їх часто використовують в кулінарії. Цікаві рецепти ви знайдете в статті Як приготувати годжі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!