» » » Що таке кус-кус?

Що таке кус-кус?

Що таке кус-кус?

Кус-кус (кускус) - це пшенична крупа, з якої готується відоме однойменне блюдо. Зовні кус-кус дуже схожий на рис, та й на смак мало чим від нього відрізняється. У цій статті розповімо докладніше про те, що таке кус-кус і як його готувати.

Кус-кус - як робиться крупа

Кус-кус історично є головним джерелом харчування в Магрибі, Алжирі, Тунісі, Лівії та Марокко. Також досить поширений він у Франції, Ізраїлі, районах Близького Сходу.

Кус-кус готується з дрібної манної крупи, отриманої, в свою чергу, з твердої пшениці. Манна крупа збризкують водою, з неї формуються кульки-крупинки, які обсипаються борошном і просіваються. Дрібні крупинки, які пройшли через сито, знову піддаються вищеописаним процедурам. Процес триває до тих пір, поки дрібних крупинок не залишиться.

Як готувати кус-кус

Кус-кус зазвичай готують на пару в спеціальному посуді під назвою Борма - великій каструлі, яка складається з двох частин. У верхній частині встановлюється конструкція, схожа на друшлаг, в неї поміщається крупа, а в нижній в цей же час гасяться овочі та м`ясо.

Велику роль в приготуванні кускуса грають спеції. Як правило, в кус-кус додається чорний перець, паприка, куркума, шафран і кориця.

Найчастіше кус-кус готується з бараниною, ягнятиною або куркою, проте можна зустріти рецепти з іншими видами м`яса, морепродуктами, рибою і навіть солодкі рецепти з сухофруктами.

Як подати кус-кус

Кус-кус подається на великій тарілці - спочатку на неї складається крупа, а зверху по центру збожеволіють м`ясо і овочі. Традиційно кус-кус їдять руками, допомагаючи собі хлібом, проте в європейських країнах користуються столовими приборами.

Детальніше про приготування кус-куса читайте в статті Як приготувати кус-кус.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!