» » » Чим корисні рослини?

Чим корисні рослини?

Чим корисні рослини?

Рослини - це не тільки красиво, але ще й корисно. Розберемося, ніж корисні рослини для людини.

  • По-перше, вони насичують нашу планету киснем. Можна уявити, що стане зі світом, якщо з нього зникнуть всі рослини.
  • По-друге, рослини можуть допомагати в лікуванні багатьох захворювань. Наприклад, при регулярному використанні листя традесканції можна забути про пародонтозі. Досить щодня жувати листя цієї рослини. Вся справа в тому, що сік традесканції володіє загоюють властивості і здатний запобігти кровотечі ясен.
  • По-третє, з витяжки рослин роблять безліч лікарських препаратів.
  • По-четверте, рослини, як не дивно, корисні людині тим, що вони складають наш раціон харчування. Що б сталося з нашим здоров`ям, якби ми харчувалися тільки їжею тваринного походження? Нічого доброго.

Ще рослини можуть сприяти релаксації. Так, цитрусові виділяють приємні ефірні масла, які надають на людину розслабляючий ефект.

Крім того, деякі види флори здатні виробляти фітонциди, які вбивають хвороботворні бактерії в повітрі. Дуже часто в наших квартирах можна зустріти алое, герань, золотий вус, каланхое, бегонію - всі ці симпатичні мешканці підвіконь і робочих столів здатні допомогти людині в боротьбі з мікробами.

Для чого потрібні рослини?



Кожен пам`ятає зі шкільного курсу біології, що рослини переробляють вуглекислий газ в кисень, яким і дихає людина. Саме тому так важливо, щоб у великих задимлених містах було безліч зелених масивів. Постійна вирубка лісів у всьому світі призводить до швидкого скорочення зеленого покриву планети, що, в свою чергу, негативно позначається на тварин і людину. Крім того, чоловік щорічно створює все нові і нові заводи і фабрики, які викидають в атмосферу величезну кількість вуглекислого газу. Природно, таке ставлення до навколишнього середовища має колосальний вплив і на людей. Стреси, сонливість, постійна втома - це лише вершина айсберга.

Рослини допомагають створити комфортну атмосферу в домі. Також варто поставити такого зеленого друга на роботі. Багато місця рослина не займе, зате принесе користь, а всього-то й потрібно - поливати його час від часу і іноді обприскувати листя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!