» » » Що таке рестайлінг?

Що таке рестайлінг?

Що таке рестайлінг?

Як і багато інших слова, поняття «рестайлінг» прийшло в російську мову з англійської. Буквально воно перекладається як зміна стилю або модернізація. Насправді цим словом можна описати процес, під час якого зовнішній дизайн автомобіля зазнає деякі зміни. Що таке рестайлінг, особливо видно в автомобілях однієї марки, які за певний період часу поміняли свій інтер`єр і екстер`єр відповідно до модними тенденціями.

Поняття «рестайлінг»

Процес рестайлінгу починається зі зміни оформлення коліс і кольору самого кузова. Далі змінюються інші елементи і сам салон автомобіля, хоча це буває рідко. Оформлення внутрішнього інтер`єру автомобіля може стосуватися ергономічною і технологічних функцій. Але в будь-якому випадку схожості з колишніми моделями залишаються.

Іноді в процес рестайлінгу може включатися встановлення зміненої трансмісії і силової установки. Крім того, в нових модернізованих моделях з`являються додаткові опції і корисні функції.

види рестайлінгу

Умовно рестайлінг можна розділити на два види:

  • запланований;
  • позаплановий.


Запланований рестайлінг виконують тоді, коли певна модель автомобіля існує вже досить давно і стає неактуальною і не відповідає певним тенденціям. Тому потрібно розробити свіжу, нову версію, яка буде більш модернізованою і зарядженої додатковими функціями.

Позаплановий же рестайлінг виконується лише тоді, коли попередня модель автомобіля має певні недоліки, які стають явними під час експлуатації. А іноді аудиторії, на яку розрахована модель, просто не подобається новинка: щось в ній не так, і вона не відповідає їх високим вимогам.

Хорошим прикладом рестайлінгу є всім відома машина «Чайка». На зміну їй прийшла ГАЗ-3105. Вона стала більш модернізованої: конструкція, привід коліс, оновлена коробка передач - все говорило про її непереможність і високому рівні.

Якщо ви хочете придбати автомобіль і вибираєте між Калиною і Пріорой, то вам необхідно прочитати статтю Що краще: Калина або Пріора, в якій порівнюються дві марки автомобіля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!