» » » Чи можна роли вагітним?

Чи можна роли вагітним?

Чи можна роли вагітним?

У багатьох росіянок страви японської кухні, в тому числі суші і роли, стали невід`ємною частиною харчування. Ці страви якось непомітно увійшли в раціон і для багатьох стали не тільки улюбленими ласощами, а й повсякденною їжею. У зв`язку з цим у майбутніх мам часто виникає питання про те, чи можна вагітним їсти роли, або доведеться на час вагітності відмовитися від заокеанської кухні. Як і у всьому, що стосується харчування, однозначної відповіді на це питання дати не можна. Однак можна розглянути чинники, які можуть вплинути на організм вагітної жінки при вживанні в їжу продуктів, що входять до складу ролів.

небезпека інфекції

Противники ролів стверджують, що при їх вживанні значно зростає ризик лістеріозу і токсоплазмозу, а також виникає можливість заразитися таким паразитом, як нематоди. Однак варто зазначити, що ризик зараження присутній тільки при вживанні в їжу сирої риби, а така риба в наших краях з`являється досить рідко. В основному використовується морожена, копчена або солона. Крім цього, риба міститься далеко не у всіх рецептах ролів.

риба



Саме по собі вживання риби, навіть сирої, жодним чином не може завдати шкоди організму вагітної жінки. Самі японці навіть не ставлять питання про те, чи можна роли вагітним. Правда, є рекомендації щодо обмеження вживання в їжу вагітним деяких видів риб:

  • Не рекомендується вживати м`ясо акул, китів і дельфінів;
  • Небезпека таїть вживання морських хижаків - карася, Марлін, кількох видів тунця і червоного окуня;
  • Чи не радиться їсти м`ясо риб прибережного лову, таких, як кіндемай, риба-меч. Вони накопичують у своїх тканинах шкідливі елементи життєдіяльності людини.

приправи

До суші і роллам подається імбир, а він досить часто викликає алергічну реакцію у вагітних. В тому числі, якщо до вагітності такої реакції не було. Організм вагітної жінки перебудовується, внаслідок чого стає схильний до алергії саме на цю приправу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!