Як є роли?

Як є роли?

Багато людей, ніколи раніше не пробували роли, закохуються в їх смак з першого разу. Якщо і ви вирішили пригостити цим екзотичною стравою своїх домашніх або запрошених гостей, то вам просто необхідно дізнатися, як правильно їсти роли, щоб дотриматися всіх правил східного етикету.

Вчимося є роли правильно

Перше, чого належить навчитися - це є роли паличками. Звичайно, можна скористатися і виделками, але тоді трапеза втратить свою чарівність. Можна взяти кілька уроків у того, хто вже володіє цією навичкою, або спеціально відправитися в суші-бар для отримання майстер-класу від досвідченого офіціанта.

Після освоєння паличок можна переходити до самої церемонії поїдання ролів. Спочатку гостям подають гарячий рушник, яким неодмінно потрібно витерти руки. Так надходять в суші-ресторанах. Можна перейняти цей прийом і для домашньої трапези в японському стилі.

Є роли правильно потрібно наступним чином:

  • Беруть один шматочок і акуратно умочують його в соус, причому не цілком, а тільки з краю. Хоча роли мають немаленький розмір, їх не рекомендується розрізати або відкушувати;
  • Після того як спробували один вид ролів слід з`їсти шматочок імбиру. Це допоможе видалити один смак, щоб розкуштувати інший;
  • При подачі різних ролів спеціальної послідовності, в якій вони мають є, не існує. Однак фахівці радять починати з шматочків, загорнутих в норі (водорості, що застосовується для приготування суші та ролів), щоб вона не встигла втратити своїх хрустких властивостей.

З чим подавати роли

Японці надають великого значення тому, як подаються страви. Вони вважають, що перш ніж насолодитися смаком, потрібно помилуватися видом їжі. Роли - не виняток. Їх слід подати до столу в красивому блюді, розташувавши їх на ньому у вигляді візерунків. Вишукано виглядають роли кольорові і мозаїчні.



Способів подачі ролів два:

  1. Страва ставлять кожному гостю в окремій тарілці;
  2. На столі розташовують одне велике блюдо, і кожен сам вибирає, що йому спробувати, перекладаючи вбрання на свою особисту тарілку.

Якщо страва може бути загальним, то піали під соус і імбир повинні бути окремими.

До ролам, крім маринованого імбиру і соєвого соусу, неодмінно потрібно подати васабі. Ця приправа додасть їм особливу гостроту і підкреслить їх неповторний смак. Тільки не зловживайте кількістю цього пекучого соусу, інакше не відчує смаку ні риби, ні рису.

Окремо про напої

З ролами добре поєднується зелений чай. Він освіжає, охолоджує і дозволяє більш повно відчути новий смак. Подають зелений чай зазвичай при зміні блюд.

Є й варіанти спиртних напоїв. Якщо точно слідувати японським традиціям, то знадобиться справжня горілка саке або особливе сливове вино з додаванням зеленого чаю або меду (досить дороге і досить рідкісне). Відшукати таке на прилавках супермаркету не вийде, тому в якості альтернативи можна використовувати марочне біле вино.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!