» » » Як приготувати домашні суші?

Як приготувати домашні суші?

Як приготувати домашні суші?
Як приготувати домашні суші?

Раніше, для того щоб покуштувати екзотичні суші, потрібно було йти в суші - бар або японський ресторан. Зараз їх при бажанні можна з легкістю приготувати на домашній кухні, благо в багатьох магазинах є вже цілі відділи, де продаються продукти, необхідні для приготування таких модних сьогодні японських страв. Перш, ніж розповісти про те, як приготувати домашні суші, вважаємо за необхідне дати невелике пояснення, так як суші для нас все ще залишаються заморською дивиною і багато хто помилково плутають їх з ролами, іншим не менш популярним японським блюдом.

У чому відмінність між суші і ролами



Суші і роли дуже схожі за своїм складом - основу їх складають особливим способом відварений рис і різні морепродукти. Якщо ви впевнені, що суші це такі шматочки рулету - темні зовні і білі всередині, в центрі яких видніється креветка або скибочку червоної риби, ви помиляєтеся. Те, що ми найчастіше бачимо на картинках в рекламі японських ресторанів, називається ролами. Якщо ви хочете приготувати саме такі рулетики з листя морської водорості «норі», рису і рибної і овочевої начинки, вам потрібен рецепт ролів. Його ви можете знайти в нашій статті. Тут же ми розповімо про те, як готувати домашні суші «нігірі» - класичні суші, що представляють собою спресований овальний брусочек рису з тонким шматочком сирої риби, укладеної поверх нього.

Як приготувати суші в домашніх умовах



Для приготування суші «нігірі» вам знадобиться;

  • спеціальний японський рис для приготування суші - у нього округлі короткі зерна, в звареному вигляді він дуже клейкий
  • сушірисовий оцет - має ніжний солодкуватий присмак не такий різкий, як наш столовий оцет
  • васабі - японський водяний хрін, продається у вигляді порошку, який треба самому розводити водою, або у вигляді вже готової до вживання пасти
  • свіжа сира риба - філе тунця або лосося, причому воно повинно бути саме свіжим, а ні в якому разі не розмороженим!

Готуємо суші в домашніх умовах - технологія приготування

  • Спочатку треба правильно зварити рис, адже саме він, а не риба, є основним компонентом цього блюда і від того, наскільки правильно ви його приготували, буде залежати смак ваших суші.На чотири порції суші вам знадобляться дві склянки рису, які треба зварити одним з трьох способів, про які ми вже розповідали в нашій статті.
  • Після того, як рис буде зварений і заправлений сумішшю, приготовленої з рисового оцту, солі і цукру, можна приступати до нарізки рибного філе. З огляду на, що рисова основа суші матиме форму батончика довжиною близько семи сантиметрів, ваше завдання - нарізати філе таким чином, щоб вийшли смужки довжиною десять сантиметрів і шириною приблизно три сантиметри. Щоб домогтися такого результату, потрібно взяти шматочок філе шириною десять сантиметрів і товщиною приблизно два з половиною сантиметри.
  • Нарізати філе слід не поперек волокон, а під кутом в 45 градусів. Візьміть дуже гострий і довгий ніж, і, нахиливши його під таким кутом, одним швидким і плавним рухом відріжте перший шматочок риби. Він вийде у вас трикутного перетину, але це не біда, всі наступні скибочки ви будете різати паралельно першому надрізу, тому вони вже будуть рівною товщини. Намагайтеся робити їх якомога тонше, але ні в якому разі не «пиляйте» рибу.
  • сушіТепер уже можна почати збирати суші. Приготуйте маленьку мисочку з васабі і велику миску з водою, в яку треба додати кілька столових ложок рисового оцту.
  • Змочіть руки в цій воді, правою рукою візьміть приблизно півтори столові ложки рису, стисніть його в долоні і сформуйте щільний батончик диною в вказівний палець. Лівою рукою візьміть шматочок філе, не випускаючи з правої руки рисової ковбаски її пальцем зачерпніть трохи васабі, помажте ним скибочку риби, на намазаний сторону покладіть рис і зверху його злегка притисніть. Переверніть суші, обіжміть філе так, щоб воно прикрило боки рисової ковбаски, і вона набула акуратну рівну форму. Усе! Ваші перші суші «нігірі» тепер готові.

Як приготувати суші з креветками

Крім рибного філе, для приготування суші «нігірі» можна взяти дюжину великих тигрових креветок і відварити їх у воді з додаванням сухого білого вина і лимонного Суші з креветкамисоку. Для цього на літр води вам знадобиться стакан вина, ложка соку, стебло селери, маленька цибулина, сіль і перець горошком. У киплячий маринад опустіть креветок, коли рідина повторно закипить, і креветки спливуть, їх треба дістати, остудити, очистити від панцира, залишивши лише красивий кінчик хвоста, і з боку черевця не до кінця надрізати уздовж. Потім кожну креветку слід розпластати і далі використовувати їх замість рибного філе для приготування «нігірі».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!