» » » Як зробити суші в домашніх умовах?

Як зробити суші в домашніх умовах?

Як зробити суші в домашніх умовах?
Як зробити суші в домашніх умовах?

Суші - традиційна страва японської кухні. Приготувати його самостійно нескладно. Всі необхідні продукти можна придбати в магазині. Поговоримо докладніше про те, як зробити суші в домашніх умовах.

Готуємо інгредієнти для суші

Для приготування японського блюда в домашніх умовах вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500 г рису;
  • 750 мл води;
  • один лист норі;
  • рисовий оцет (70 мл);
  • три столові ложки цукру;
  • одна столова ложка солі;
  • соєвий соус;
  • васабі;
  • 250 г сьомги або тунця;
  • 150 г сиру;
  • 50 г крабових паличок;
  • один свіжий огірок.

Рис найкраще використовувати спеціальний - японський. Як правило, він доступний у продажу в невеликій упаковці, вагою в півкіло. З одного пакету рису можна зробити сорок чи п`ятдесят штук суші. Звичайний рис також можна використовувати. Найголовніше - це правильно його приготувати.

Готуємо рис для суші

Рис - це основний інгредієнт японської страви. Щоб суші вийшли смачними і соковитими, його необхідно правильно зварити. Сіль і спеції при цьому не використовуються.

Перш за все, рис необхідно промити. Для цього залийте його прохолодною водою. Перемішайте рис рукою, щоб позбутися від крохмалю з зерен рису. Злийте воду і повторіть ту ж саму процедуру кілька разів, поки вода не стане чистою і прозорою. Міняти воду в результаті доведеться десь сім чи вісім разів.

Ретельно злийте всю воду. Залийте рис окропом (десь сімсот п`ятьдесят грам) і поставте на вогонь. Протягом п`яти хвилин рис необхідно варити на сильному вогні. Після цього зменшіть вогонь і варіть рис протягом п`ятнадцяти хвилин. При цьому помішувати рис або відкривати кришку не рекомендується.



сушіКоли рис звариться, залиште його в каструлі на десять хвилин, щоб він «дійшов» до потрібного стану.

Коли рис охолоне, його необхідно просочити спеціальним приправою.

Як зробити приправу для рису

Зробити приправу для рису нескладно. Потрібно в рисовий оцет або яблучний (5%) сушідодати сіль і цукор. На маленькому вогні нагрійте оцет. Це необхідно для повного розчинення солі та цукру. Після цього приправа повинна охолонути. Дану суміш не бажано кип`ятити.

Використовуйте лише весь рис цієї приправою. При бажанні приправу до рису можна придбати в магазині.

Начинка для суші



Для начинки можна використовувати морську рибу слабкого засолу або свіжу. Наріжте її тонким шаром. Очистіть огірок від шкірки і наріжте його тонкими і довгими паличками. Поріжте крабові палички і сир. Для начинки можна також використовувати копчену сьомгу. Вона добре поєднується з сиром і огірком, а також з крабовими паличками і авокадо.

Робимо суші в домашніх умовах

Щоб приготувати суші в домашніх умовах, візьміть лист норі і покладіть його на спеціальний килимок з бамбука. Листи норі - це засохлі морські водорості. На вигляд вони нагадують пергамент. Але варто їм увібрати вологу, як вони тут же стають м`якими.

Викладіть рис на норі і рівномірно розподіліть його по всій поверхні. товщина сушірису повинна бути приблизно пів сантиметра. Залиште два-три сантиметри від краю, щоб склеїти суші.

Середину рисового поля промажьте невеликою кількістю васабі. Васабі - це паста світло-зеленого кольору. На смак вона досить гостра. Тому не варто нею сильно захоплюватися. Для промазкі знадобиться всього лише кілька грам. Васабі також можна подавати і окремо.

На васабі викладіть начинку. Її можна розмістити як в центрі рисового поля, так і ближче до краю. Якщо розташувати начинку ближче до краю, суші будуть легше згортатися і будуть більш акуратними.

Начинку необхідно щільно укласти по довжині всього рулону, так щоб він добре скочувався.

завершальний етап

Підніміть край килимка і разом з нори, рисом і начинкою загорніть його в рулет. Для рівномірного розподілу рису по всій поверхні необхідно злегка натискати на бамбуковий килимок. В результаті суші повинні вийти рівними і красивими.

Після цього розгорніть бамбуковий килимок і за допомогою гострого ножа розріжте циліндрик на невеликі шматочки.

Тепер ви знаєте, як зробити суші в домашніх умовах. Якщо ж ви хочете дізнатися про приготування докладніше, на допомогу вам ще одна стаття з нашого сайту - Як готувати суші вдома.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!