» » » Що можна пити при вагітності?

Що можна пити при вагітності?

Що можна пити при вагітності?

Вагітній жінці вкрай важливо уважно ставитися до рідини, яку вона п`є. Тому, що всі речовини, що надходять в організм майбутньої матусі, можуть надати колосальний вплив на її здоров`я і здоров`я майбутньої дитини. Добре б розібратися, яка рідина піде на користь організму в цей період.

Що можна пити при вагітності

Перш за все, вагітна жінка повинна стежити за кількістю і якістю води. Потрібно пити свіжу чисту, воду від двох до трьох літрів в день. Деякі жінки переживають, мовляв, багато п`ю при вагітності ... Якщо ви не випиваєте в день більше двох літрів води - це нормально. Навіть на останніх термінах, лікарі позначають для вагітних саме цю норму. Постарайтеся вибрати воду найкращої якості. 

Воду з-під крана краще виключити. Хоча б в період вагітності намагайтеся купувати якісну бутильовану воду. Чиста вода - головний і основний напій для вагітної. Вона повинна становити не менш як дві третини від усього обсягу рідини, що надходить в організм.

Молоко і кисломолочні продукти



 Було б чудово, якби жінка пила перший місяць вагітності, а так само деякий час ще до вагітності молоко і кисломолочні продукти, так як вони містять фолієву кислоту. Цей елемент в організмі вагітної жінки повинен обов`язково бути присутнім в достатній кількості до початку вагітності і в першому триместрі. Так само відомо, що один стакан коров`ячого молока приблизно містить третину щоденної рекомендованої норми споживання кальцію для вагітних. Таким чином, три склянки в день цілком достатньо. Якщо ви не переносите лактозу, спробуйте рисове молоко або ж молоко зі зниженим рівнем лактози. Кефір, ряжанка, катик і інші кисломолочні продукти - дуже гарні під час вагітності.

трав`яні чаї

Деякі жінки, вирішуючи, що пити під час вагітності, зупиняються на цьому варіанті. Все-таки, безпечніше, буде, якщо ви станете вживати трав`яні чаї в обмеженій кількості. Пам`ятайте про те, що трави можуть бути ліками. Надлишкові дозування можуть призвести до діареї, прискорене серцебиття і нудоті. Проте, трав`яні настойки, які вживаються в формі чаю, можуть вважатися безпечними для вагітних жінок. Якщо вам хочеться пити при вагітності трав`яні чаї, постарайтеся зупиняти свій вибір на тих, що включають в себе такі інгредієнти, як

  • жасмин,
  • м`яту,
  • лимон.


Уникайте таких складових, як полин або стебліст. Ви можете і самі приготувати настоянку з

  • імбиру,
  • кориці, 
  • лимонної цедри.

Завжди уважно читайте протипоказання при виборі трав`яного чаю. Пам`ятайте про те, що деякі трави можуть навіть викликати аборт! В регіоні середньої смуги Росії трав`яні чаї частіше заварюють з листя малини, смородини, суниці, вишні, брусниці, чорниці, Іван-чаю, трави м`яти, меліси, календули, квітів липи, глоду, фіалки, плодів шипшини, калини, горобини, і т . Д. 

Все-таки, якщо вам хочеться пити при вагітності трав`яні чаї, особливо важливо вибирати тільки ті чаї, які в дійсності вам подобаються, не змішуючи при цьому рослини між собою. Організм вагітної жінки дуже чутливий і відразу підкаже, який напій зараз пити не варто, від чого варто відмовитися. Навіть якщо неприємних відчуттів не виникло, бажано пити такий чай не більше трьох днів, а потім зробити перерву на два або три дні. Потім варто заварювати вже будь - яке інше рослина.

Чергуючи напої таким чином, ми можемо отримати досить великий набір трав`яних чаїв, які повторюються не частіше ніж один раз на місяць. Такий нехитрий рецепт, взятий з досвіду наших бабусь, може допомогти вагітним боротися з нестачею вітамінів і мікроелементів. Якщо у вашому раціоні основну частину пиття складе чиста вода, розбавлені свіжовичавлені соки, трав`яні чаї та фруктові напої, то зрідка ви зможе побалувати себе чашкою улюбленої кави або іншим не дуже-то корисним напоєм. 

Компоти і морси

Взимку і влітку ви можете варити компоти із сушених, заморожених або свіжих ягід і фруктів. Розводити водою варення, заготовлене з осені, готуючи для себе - улюбленої смачні морси.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!