» » » Чи можна чай мамі, що годує?

Чи можна чай мамі, що годує?

Чи можна чай мамі, що годує?

Здійснилося! Ви стали мамою! Після нелегкого періоду вагітності, здавалося б, повинно прийти деяке полегшення, хоча б в строгості дієти. Однак тепер на перший план виходить наступна тема - харчування при годуванні груддю. Багато мам, вивчивши безліч джерел, мають повне уявлення про те, що можна їсти і що не можна. Але щодо кількості та якості рідини виникають питання. Наприклад, дуже часто постає питання, чи можна чай мамі, що годує?

Під час вагітності майбутні матусі обмежували себе в споживанні рідини. Починаючи годувати грудьми, її кількість повинна зрости до півтора літрів в день. Що ж пити? Ті жінки, які люблять чай, цілком можуть собі дозволити цей напій. Але потрібно пам`ятати деякі правила:

  1. Міцний чорний чай не варто пити часто. Він, як і кава, занадто збуджує нервову систему. Якщо Ви любителька саме чорних сортів чаю, намагайтеся заварювати легкий, неміцний напій.
  2. Трав`яні та фруктові чаї, незважаючи на безсумнівну користь для самої жінки, можуть викликати у немовляти алергію і розлад ще не зміцнів шлунка.
  3. Зараз у продажу є спеціальні чаї для годуючих жінок. Вони корисні, але сильно захоплюватися ними теж не варто, це може привести до надлишку молока.
  4. Найоптимальніший варіант для годуючої мами - чай зелений. До одного з його властивостей відносять лактогенного. Іншими словами, він підсилює утворення молока. До того ж, він найбільш корисний серед усіх видів чаю, тому що містить багато антиоксидантів. Він бадьорить, але в міру, захищає і зміцнює серцевий м`яз, містить в собі багато вітамінів та інших корисних речовин. Приблизно також діє і білий чай, але він менш поширений. Дуже хороша для годуючої мами і для малюка - чашечка теплого, неміцного зеленого чаю з молоком!


Увага, тільки СЬОГОДНІ!