» » » Чи можна годуючим яблука?

Чи можна годуючим яблука?

Чи можна годуючим яблука?

Всім добре відомо, що яблука - джерело корисних речовин і мікроелементів. У них міститься велика кількість вітамінів С, А і В1. Зернятка одного яблука цілком здатні заповнити добову потребу організму в йоді. Більшість жінок любить, і, регулярно вживає ці фрукти. Але, з настанням вагітності і народження дитини, виникає питання: чи можна годуючим яблука? Чи не нашкодять, вони малюкові?

користь

Спробуємо розвіяти всі побоювання і страхи: жінкам, які годують груддю дитину яблука не просто можна, а потрібно. Під час вагітності та вигодовування, потрібна величезна кількість вітамінів. Кожен день організм повинен поповнювати запаси мікроелементів для повноцінного розвитку себе і дитини. Яблука ж, як було сказано вище, здатні збагатити організм великою кількістю корисних речовин. До того ж, ці фрукти здатні поліпшити стан крові, шляхом збільшення в ній кількості гемоглобіну.

Що кажуть лікарі

Деякі лікарі не рекомендують вживати яблука під час вигодовування, і відносять їх до числа алергенів. Це не зовсім вірно, так як в цю категорію можна віднести тільки яблука, мають червоне забарвлення шкурки. Пігмент, що дає цей колір здатний викликати у малюка алергію. Якщо, раптом, вам захотілося яблучок, а під рукою тільки червоні - просто зріжте з них шкірку, і - смачного!

зелені яблука

Тепер розберемося, чи можна годуючим яблука. Зелені, звичайно ж, так. Такі фрукти не містять агресивного пігменту в своїй шкірці, тому є більш безпечними, і, не викликають алергії. До того ж, зелені яблука корисніші - в них міститься більше заліза.



Перед тим, як почати їсти яблука при вигодовуванні, постарайтеся згадати, чи не виникало у вас проблемних реакцій, коли ви їли ці фрукти при вагітності. Якщо відповідь негативна, отже, і, зараз проблем виникнути не повинно.

кількість

Перший раз краще з`їсти невелику кількість - одне або половинку яблука. Зробити це варто вранці, перед початком годування, і, протягом дня, поспостерігайте за реакцією малюка. Якщо все пройшло гладко, і без пригод - їжте яблучка на здоров`я. Не забувайте про їх кількості, цілком вистачить одного - двох яблук в день. Щоб про всяк випадок перестрахувати дитини, краще зрізайте шкірку з усіх яблук, навіть з зелених. Хоч в ній і міститься найбільша кількість вітамінів, але, саме, в шкірці накопичуються всі токсини. До того ж, привізні яблучка часто обробляють хімічними речовинами для їх тривалого збереження.

Якщо після з`їденого вами яблука, у малюка почав боліти животик - припиніть тимчасово вживання цього фрукта. Не хвилюйтеся, для малюків віком до 3 місяців, газики і коліки - звичайне явище.

Ми розібралися з питанням, чи можна мамі, що годує яблука, але робити висновки вам варто робити для себе самим. Покладайтеся на своє материнське чуття, і знайте в усьому міру.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!