Як збирати яблука?

Як збирати яблука?

Яблуню можна зустріти практично на кожному дачній ділянці або в саду біля будинку. Ці дерева радують нас смачними плодами і добре переносять несприятливі погодні умови. Причому урожай від однієї яблуні іноді буває дуже великий, тому хочеться зберегти яблука якомога довше, щоб взимку і навесні ласувати щедрими дарами природи.

Які яблука можна збирати?

Щоб плоди довго зберігалися і не псувалися, їх потрібно правильно зібрати. Перш ніж думати про те, як збирати яблука, слід визначити, дозріли вони чи ні. Якщо вони придбали характерний колір, легко зриваються з дерева, значить пора збирати урожай. Про зрілість також говорить велика кількість плодів, що впали з яблуні. Можна зірвати одне яблуко і спробувати його - якщо воно приємно на смак, можна збирати інші.

Для зберігання підходять не всі сорти яблук. Літні слід використовувати відразу ж після зняття з дерева. Вони м`які, соковиті і швидко псуються. Осінні сорти можна сміливо залишати на зберігання до весни.

Правила збору яблук



Стиглі яблука слід знімати з дерева дуже обережно, щоб не пошкодити поверхню, інакше вони почнуть гнити.

  1. Спочатку руками знімаються плоди з нижніх гілок.
  2. Потім з доби середньовіччя.
  3. З верхніх гілок зняти плоди не так просто. Можна використовувати для цього сходи, але краще скористатися спеціальним пристосуванням у вигляді воронки на довгій палиці. Її неважко спорудити самостійно з підручних засобів.
  4. Яблука акуратно укладаються в дерев`яні ящики

Таким чином всі яблука будуть зняті з дерева і підготовлені до тривалого зберігання. Потрібно уважно оглянути кожен плід на наявність пошкоджень і тільки після цього помістити ящики в холодне темне місце, наприклад, в підвал або льох. Якщо температура буде постійно зберігатися приблизно на рівні нуля градусів, урожай буде довго свіжим і смачним.

Про користь яблук і про те, як правильно їх їсти, а також про те, як красиво нарізати перед подачею на стіл, читайте в статтях Як нарізати яблука і Як їсти яблука.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!