» » » Як варити яблучне варення?

Як варити яблучне варення?

Як варити яблучне варення?

Яблука відмінно підходять для приготування смачного варення. Зробити його під силу навіть тому, хто жодного разу не займався заготовками. Головне тут слідувати покрокової інструкції і дотримуватися рецептуру. Про те, як варити яблучне варення, у всіх подробицях розказано далі.

необхідні інгредієнти

Перед тим як почати варити варення з яблук необхідно подбати про основні продукти, які знадобляться в ході цього процесу. Їх список виглядає наступним чином:

  • цукровий пісок - 3,5 кг;
  • яблука - 3 кг;
  • ваніль - 3 г;
  • вода - 600 мл.

Для приготування варення краще використовувати стиглі яблука: вони пружні і ароматні. Їх сорт не має значення, тому можна використовувати навіть кисло-солодкі плоди. Добре, якщо вони будуть зібрані у власному саду, адже тоді про їхню користь не доведеться хвилюватися.

Як варити варення з яблук?



Процес приготування яблучного варення займає небагато часу. Щоб зварити варення з яблук, потрібно:

  1. Взяти плоди і ретельно промити їх у холодній воді. Потім нарізати кожне яблуко на невеликі часточки. Необхідно обов`язково в ході цього вирізати серцевину і прибрати плодові ніжки. Якщо на яблуках будуть присутні гнилі або червиві місця, то їх потрібно обов`язково вирізати, інакше смак готового варення сильно зіпсується.
  2. Нарізані яблука перекласти в каструлю, залити повністю водою і довести до кипіння. Витримувати їх в киплячій воді потрібно протягом 10-15 хвилин. Потім відкинути яблука на друшляк і відразу ж опустити в холодну воду. Необхідно, щоб вони повністю охололи. Щоб часточки охололи швидше, нагрілася воду можна міняти на холодну несоклько раз.
  3. Далі потрібно налити 600 мл води у велику ємність. Поставити на вогонь і довести до кипіння. висипати туди frac12- частина цукру, а потім все ретельно розмішати. Зменшити конфорку до мінімуму і залишити суміш кипіти. Необхідно дочекатися, коли цукор повністю розчиниться і рідина почне пінитися.
  4. Перекласти відварені і охолоджені груші в ємність з сиропом. Додати вогонь і довести все до кипіння. Засипати решту цукру і додати ваніль. Все розмішати, а потім зменшити до мінімуму конфорку. Необхідно уварювали яблука в сиропі на повільному вогні протягом години.
  5. Поки яблука уварюються, потрібно взяти банки і кришки, ретельно промити, а потім простерилізувати. Готове варення розкласти по банках і закатати. Потім залишити банки вгору денцями в теплому приміщенні на добу, закутавши їх попередньо ковдрою. Після чого можна прибирати їх в льох або інше прохолодне місце.

Вживати готове варення можна вже через кілька днів після приготування. Але більшість залишає заготовки на зиму, адже саме в цю пору так приємно попити чаю з таким яблучним ласощами. Його можна використовувати не тільки як десерт, але і начинки при приготуванні різних кондитерських виробів і випічки, в тому числі тортів, тістечок, пирогів і булочок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!