» » » Як нарізати яблука?

Як нарізати яблука?

Як нарізати яблука?

Сервіровка і прикраса столу часто бувають не менш значущими, ніж приготування смачних страв. І часу на це іноді йде не менше (особливо при сервіруванні фуршетних столів в ресторанах). Звичайне сімейне застілля можна значно урізноманітнити, подавши фрукти, нарізані незвичайним чином. Якщо підключити фантазію, то з найпростіших яблук можна зробити дуже красиві фігури, які здивують ваших гостей. Наведемо кілька способів, як красиво нарізати яблука і зібрати з отриманих шматочків справжні фігури.

яблучний лебідь

З чверті яблука виріжте куточок товщиною приблизно 3 мм., Зробивши широкі надрізи зліва і праворуч від шкірки до середини. З решти чверті знову виріжте куточок. Продовжуйте, поки шматочок не закінчиться. Складіть куточки, кілька зсунувши їх відносно один одного. Це буде перше крило. Таким же чином зробіть друге. Шия вирізається тонким ножем і встановлюється на підставу, яке кріпиться між крилами.

Метелик з яблука

З яблука вирізати сегмент, що становить приблизно третину його обсягу. При цьому захопіть серцевину і хвостик. Видаліть з отриманого скибочки внутрішню частину, залишивши куточок товщиною 3-5 мм. Виріжте з цього куточка крила, яблучний «хвостик» розщепніть на дві частини, сформувавши тим самим вусики метелика.

Кораблик з яблука

Яблуко розрізати на дві рівні частини від черешка до основи і покласти зрізом вниз. Тепер потрібно вирізати клин з самої верхівки і відкласти його. Перед тим як нарізати яблука, потрібно добре заточити ножі, оскільки надрізи належить зробити дуже тонкі, ось такі, як на фото:



Паралельно першому надрізу виріжте додатково 4 клини. Кожен наступний повинен бути більшим за попередній. Тепер складіть ці клини, немов ви хочете відновити форму вирізаної частини і розріжте їх навпіл.

Тепер вкладіть розрізані шматочки в ямку, з якої ви їх вирізали. Обережно поравьте їх пальцями від центру, щоб вони прийняли форму човники.

Трохи практики, і ви навчитеся нарізати яблука на стіл не тільки красиво, але і швидко. Щоб нарізані частини довше зберегли свій колір, обробіть їх лимонною кислотою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!