» » » Як намалювати яблуко?

Як намалювати яблуко?

Як намалювати яблуко?

Не всі вміють красиво малювати від природи, проте, при бажанні, всьому можна навчитися, головне не боятися експериментувати. Щоб намалювати, наприклад, яблуко, володіти якимись феноменальними здібностями не обов`язково. Як намалювати яблуко? Все, що для цього буде потрібно, це ваше бажання, трохи часу і терпіння. Ваше яблуко не обов`язково має бути ідеальним, воно може бути будь-яким, головне, що ви намалюєте його самі.

Як намалювати яблуко поетапно

  • Візьміть яблуко і добре його вивчіть. Огляньте всі западинки, вигини і горбки.
  • Покладіть яблуко на рівну, тверду поверхню і направте на нього освітлювальний прилад. Для цих цілей відмінно підійде звичайний світильник. Міні-студія готова. Тепер необхідно намалювати яблуко олівцем.
  • Невеликими, ледь помітними штришками, починайте викреслювати контури яблука. Не потрібно дуже тиснути на олівець. Починати малюнок слід від верхньої точки яблука, опускаючись поступово вниз. Обводячи контур, не забувайте уважно дивитися на яблуко, враховуйте всі угнутості і опуклості.
  • Після того, як контур виконаний, потрібно повернутися в початкову точку, з якої починали малюнок, і приступити до другого кроку.
  • У верхній частині яблука, легкими штрихами намітьте стеблинка. Так само слід позначити навколишнє його впадинку. Для цього намалюйте під стебельком півколо. Щоб зробити яблуко об`ємним, потрібно додати кілька похилих ліній по іншу сторону від западини.
  • Заштриховуєш яблуко. Штрихи потрібно проводити в одному напрямку, так, щоб вони були паралельні контуру самого яблука. Штрихи потрібно робити довгими, але легкими. Штрихована потрібно починати з тіньової сторони яблука, поступово переходячи до все більш світлого тону. Чи не заштриховуєш тільки ту частину яблука, на яку падає світло.
  • Далі потрібно заштрихувати поверхню біля впадинки. Для цього необхідно накласти напівкруглі штрихи під стеблинкою. Штрихами потрібно якомога чіткіше передати форму яблука. І пам`ятайте, що обсяг яблуку надає саме штрихування.
  • Ту сторона яблука, яка знаходиться в тіні, потрібно затемнити. Щоб зробити перехід від тіні до світла більш плавним, можна скористатися шматочком папірці або пальцем. Просто розітріть ними місця переходу на малюнку. А щоб зробити на яблуці відблиски, просто зітріть гумкою пару штрихів.
  • Тепер залишається тільки позначити тінь від яблука. Для цього потрібно заштрихувати її тоном, який трохи світліше самого яблука.



Малюнок готовий!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!