» » » Чи можна мамі, що годує морозиво?

Чи можна мамі, що годує морозиво?

Чи можна мамі, що годує морозиво?

Шалені мами часто змушені обмежувати себе в улюбленій їжі. Особливо це стосується солодощів. Цукерки, шоколад, тістечка виявляються в «чорному списку» через можливу алергії на їх компоненти у малюка. А чи можна мамі, що годує морозиво?

Навряд чи можна однозначно відповісти на це питання. Морозиво буває різним. Наприклад, вершкове або молочне морозиво, якщо воно зроблено відповідно до регламенту і без хімічних добавок, цілком безпечно для мами і малюка. Але, безумовно, в цьому важливе почуття міри. Не варто об`їдатися морозивом, навіть якщо дуже хочеться. Пам`ятайте, що все воно містить тваринний жир і білок, на які у крихти може розвинутися алергія. Від замороженого фруктового льоду краще відмовитися. Так як виробники найчастіше заміняють в ньому натуральний сік на ароматизатори та підсилювачі смаку.

Абсолютно інша розмова, якщо у мами або дитини є непереносимість будь-яких компонентів морозива. Наприклад, лактози, що міститься в молоці. Це проблема зазвичай обумовлено відсутністю потрібних ферментів в організмі людини. Від вживання молочних продуктів, морозива в тому числі, в цьому випадку утримайтеся. Теж саме стосується непереносимості цукру чи інших продуктів у складі морозива.

У будь-якому випадку, завжди уважно відстежуйте реакцію дитини. І при необхідності консультуйтеся з лікарем.

Хорошим виходом для годуючих матерів може стати домашнє морозиво. У цьому випадку, ви будете впевнені, що в ласощах немає нічого шкідливого. До речі, їсти морозиво завжди краще вдома. Ласуючи їм на ходу, прямо на вулиці, ви ризикуєте разом з морозивом відправити в організм пил і шкідливі мікроби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!