» » Що корисного приготувати?

Що корисного приготувати?

Що корисного приготувати?

Фахівці сходяться на думці, що правильно підібране меню здатне забезпечити ту кількість вітамінів, яке необхідне людині, до того ж правильне харчування не дасть вам набрати зайвих кілограмів, за які так переживають дівчата і жінки, виснажуючи себе дієтами. Все, що потрібно - це вибирати корисну збалансовану їжу і не змушувати організм голодувати.

сніданок

Відомо, що сніданок - це найбільш важлива трапеза протягом всього дня. Але часто буває так, що з ранку просто нічого не хочеться їсти. Фахівці рекомендують в цьому випадку випити склянку води - так ви "активізуєте" всі обмінні процеси. Бажано снідати в перші півгодини після пробудження. До речі, всі калорії, які ви вжили на сніданок, чи не перетворюються в жир - вони витрачаються без залишку, адже організму необхідна енергія.

Що корисного приготувати на сніданок, запитаєте ви? Ось кілька варіантів, які будуть постачати організм енергією довше, ніж інша їжа:

  • вівсяна каша - завдяки їй ви не скоро відчуєте голод. Геркулес багатий білками, вітамінами і мікроелементами, так що не відмовляйтеся від вівсяної каші з ранку. Не менш корисна гречка, манна каша, а також рис і пшоно - вибирайте те, що вам до смаку;
  • фруктовий салат або просто банан, яблуко або інжир;
  • хліб з борошна грубого помелу, можна приготувати і тости;
  • яйця на сніданок теж вітаються.

обід

У кількісному співвідношенні на обід ви повинні вжити близько 40% всієї їжі. Обов`язково включіть в свій раціон суп, який ви любите. Супи не є калорійними продуктами, але при цьому покращують травлення, так що не відмовляйтеся від них.

На друге прекрасно підійде шматок м`яса, риби або птиці. Гарнір може бути присутнім на ваше бажання. Якщо ви швидко наїдаєтеся, просто з`їжте салат або трохи овочів.



Ну і завершувати обід повинен гарячий чай, холодні напої не рекомендуються, так як можуть уповільнити травлення.

Десерт не є такою необхідною, адже, як правило, складається він з простих вуглеводів, які швидко засвоюються, а значить зайві калорії забезпечені.

вечеря

З приводу вечері думки у багатьох розходяться. Тут важливо дотримуватися такі умови: вечеряйте не пізніше, ніж за дві години до сну і вибирайте легку їжу, наприклад, овочеві та молочні страви, підійде і біле м`ясо.

Дотримуючись цих простих правил, ви отримаєте всі необхідні елементи і не будете відчувати почуття голоду.

Дізнатися докладніше про користь того чи іншого продукту ви зможете в розділі користь продуктів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!