Як вийти з дієти?

Як вийти з дієти?

Отже, сталося! Стрілка на вагах нарешті показує бажану цифру. Вашої радості немає меж, ви вже бачите себе в улюбленій сукні, яке так довго чекало свого зоряного часу в шафі і ... від щастя хочеться бігти на кухню і відзначити жадану перемогу чимось смачненьким. Знайома ситуація? Скоріш за все так. Адже часто, багато дівчат, припиняючи дієту, відразу ж прагнуть повернутися якомога швидше до колишнього режиму харчування. А адже вирішення питання - як вийти з дієти, не менше значимо, ніж, як вибрати відповідну дієту.

На дієтах ми сидимо мінімум два тижні: за цей час наш організм встигає звикнути до нового низькокалорійному не надто смачному режиму харчування, тому різкий перехід на інший режим загрожує виникненням серйозних порушень обміну речовин, а також збоєм в роботі органів травлення. Щоб пішли кілограми до вас не повернулися, а організм сказав «спасибі», досить дотримуватися кількох правил як виходити з дієти.

перехідні дні

Перші 4-5 днів після дієти називаються «перехідними днями», тому що ви начебто вже не сидите на дієті, але ще й не відмовилися від неї повністю. Якщо дієта включала в себе розвантажувальні дні - не відмовляйтеся від них, просто зробіть їх більш щадними. Забороняли собі є в розвантажувальний день? Тепер можна додати легкий перекус.



Дієтологи рекомендують щодня додавати в раціон по 1-2 нових продукту. Так, організм поступово буде звикати до збільшення поступаємих поживних речовин, а головне, він не буде відкладати їх «про запас». (Пам`ятаючи про попередні потрясіння у вигляді відсутності їжі, і звиклий «економити», організм відкладає поживні речовини у вигляді жиру).

Меню



Для початку необхідно заповнити нестачу вітамінів і мікроелементів в організмі, тому, в першу чергу, додаємо в раціон овочі, фрукти, зелень, знежирені кисломолочні продукти, сир, пісне м`ясо. Хліб, сіль і цукор краще поки не повертати в раціон, або ж звести його до мінімуму. І, звичайно, не варто забувати про рідини (2-3 л в день). У перші дні раціон вашого харчування не повинен перевищувати позначку 1 800 - 2 000 ккал. Нижче наведемо зразкове меню, як правильно вийти з дієти:

  • Перший сніданок: чай / кава (без цукру)
  • Другий сніданок: овочевий салат з додаванням 1 ст. л. рослинного масла-зелений чай.
  • Обід: перше або друге блюдо - будемо бачити. Головне, в раціоні повинні бути присутніми білки, вуглеводи і вітаміни.
  • Полудень: овочевий салат, фрукт, зелений або чорний чай.
  • Вечеря: страви, приготовані на пару або нежирний Сир-фрукт.
  • Друга вечеря: стакан кефіру

Їсти потрібно повільно, ретельно пережовуючи їжу. В іншому випадку, організм не насититися і Вам захочеться з`їсти що-небудь ще.

Як вийти з гречаної дієти

Сьогодні серед жінок особливою популярністю користуються монодієти, зокрема, гречана дієта. Якщо і ви худнули на ній - запасіться терпінням: повернення до колишнього раціону буде довгим, буквально по 50 ккал в день. Щодня в меню рекомендується додавати по одному продукту. Причому, "набридла" гречка досі панує в раціоні.

  • На сніданок першого дня рекомендується з`їсти фрукт і знежирений йогурт. Решта прийоми їжі - гречка.
  • На наступний день на сніданок можна з`їсти трохи нежирного сиру, а вже знайомі нам фрукт і йогурт переносимо на другий сніданок. Наступні прийоми їжі - «гречані». І так далі: поступово вводимо в меню молочні продукти, овочі, фрукти, яйця. Під кінець виходу з «гречаної» дієти додаємо м`ясо і рибу.

Дотримуючись цих нескладних рекомендації, ви зможете поступово повернутися до нормального режиму харчування без шкоди для здоров`я. І тепер, ви стовідсотково готові підкорювати новіше вершини!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!