Вуглеводна дієта

вуглеводна дієта

Як правило, навесні багато дівчат починають актівненько готуватися до літа і приводити свою фігуру в порядок. Вони починають старанно займатися спортом і сидіти на дієтах. Дієт зараз так багато, що дуже складно зупинити свій вибір на чомусь конкретному, а головне дієвому і не дуже виснажливому.

Пропонуємо звернути вашу увагу на вуглеводну дієту для схуднення.

Вуглеводи - це дуже важливі компоненти в складі їжі. Вони є головним джерелом енергії, прискорюють обмін речовин і посилають мозку сигнали про насичуваності. Правильно підібрана збалансована дієта з переважанням в їжі вуглеводів допомагає не тільки скинути зайві кілограми, але і очистити організм від Таксіна і шлаків, позбавити від стресу і поліпшити настрій. Вся справа в тому, що вуглеводи беруть безпосередню участь в утворенні так званого гормону щастя - серотоніну.

Однак, слід зазначити, що не всі углеводсодержащие продукти, придатні в їжу при такій дієті. Головним критерієм при підборі продуктів є швидка і легка засвоюваність організмом.

Існує кілька варіантів вуглеводної дієти, ми докладніше зупинимося на двох: суворої і нестрогой.

Нестрогая дієта передбачає, що протягом тривалого часу раціон людини включає в себе наступні продукти з високим вмістом вуглеводів:

  1. крупи і зерно
  2. бобові культури (горох, сочевиця, боби)
  3. фрукти (ананаси, апельсини, грейпфрути)
  4. овочі (всі види капусти, селера, шпинат, морква, спаржа).

Більш докладний список продуктів, придатних для вуглеводної дієти дивіться в таблиці за посиланням білкова і вуглеводна дієти.



Зауважте, що цукор, хліб, картопля виключені з цього списку.

Нестрогой дієти можна дотримуватися дуже довго, вона не обмежена за часом і може стати для когось основним способом харчування.

Меню суворої вуглеводної дієти не таке різноманітне. Крім того, потрібно обов`язково стежити, щоб харчування відбувалося по годинах 6 раз в день (в 7, 10, 12, 14, 16 і 19 годин). При цьому порції повинні бути приблизно однаковими, і ніяких перекусів між основними прийомами їжі бути не повинно. За умови дотримання всіх інструкцій ця вуглеводна дієта для схуднення допоможе позбутися від 5 - 7 кілограм за 7 днів. І при повторенні подібного курсу після тижня відпочинку від дієти - ще від 4 кілограм.

Режим харчування при дотриманні суворої вуглеводної дієти

Перед початком дієти рекомендується влаштувати розвантажувальний день. Потім, під час дієти, перед кожним прийомом їжі випивати по 50 г. спеціального настою (в склянці окропу заварити по 1 ч. Л. Звіробою, ромашки і календули). І щоранку потрібно починати з однієї чашки чорної кави без цукру. На це дієті можна сидіти більше 7 днів, т. К. Організм буде відчувати брак інших поживних речовин, які ви на час виключіть з раціону. Після тижня дієти ви можете на 1 тиждень повернутися до звичайного режиму харчування, але не вживати в їжу жирні, борошняні, гострі і солодкі страви. Потім можна ще один тиждень дотримуватися дієти.

  • 1 день - 400 г. запеченого несолоного картоплі і півлітра знежиреного кефіру. (Це все, що ви можете з`їсти за день, і пам`ятайте, що це потрібно розділити на 6 рівних частин)
  • 2 день - 400 г знежиреного сиру і півлітра знежиреного кефіру
  • 3 день - 400 г будь-яких фруктів (крім винограду і бананів) і півлітра знежиреного кефіру
  • 4 день - 400 г. відвареної курячої грудки і півлітра знежиреного кефіру
  • 5 день - харчуєтеся по меню третього дня
  • 6 день - розвантажувальний день: ви можете випити тільки 1,5 літра мінеральної води без газу
  • 7 день - харчуєтеся по меню третього і п`ятого днів.


Будьте готові до того, що перші три дні будуть даватися дуже важко. Починаючи з четвертого дня почуття голоду не буде таким сильним.

Така дієта корисна для людей, які страждають серцево-судинними захворюваннями, а також виразками і гастритами. Але у всьому потрібно знати міру: на такій дієті можна сидіти не частіше 2 разів на рік.

Поряд з вуглеводної дієтою величезною популярністю користується білково-вуглеводна дієта або по-іншому її називають дієтою вуглеводного чергування. З назви стає ясно, що така дієта побудована на принципі чергування білків і вуглеводів. Тривалість такої дієти складає 3 тижні, і харчуватися потрібно чітко за графіком. По суті, така дієта з незначними варіаціями може бути еталоном правильного і здорового харчування.

Дієт білково-вуглеводного чергування існує безліч. Деякі з них пропонують харчуватися день білковою їжею, день - вуглеводної. Ми ж запропонуємо вашій увазі дієту, де в перший день білки і вуглеводи будуть в раціоні приблизно в однакових кількостях, потім в наступні два дні перевага буде на боці білкової їжі, 1 день - вуглеводної, потім знову два дні білки, день - вуглеводи і т . д. Пам`ятайте, що є потрібно маленькими порціями і не передати!

Меню вуглеводної дієти:

1 день:

  • Сніданок - мюслі і один стакан кефіру
  • Обід - риба, зварена на пару і картопляне пюре
  • Вечеря - сир
  • На ніч - йогурт

2 день:

  • Сніданок - 1 чашка чаю, 2 зварених круто яйця і сир
  • Обід - варена риба з овочами і грибами
  • Вечеря - тушковане м`ясо і сочевиця

3 день:

  • Сніданок - чашка чаю і сир зі сметаною
  • Обід - салат з квасолі, 1 скибочка хліба, йогурт і чай
  • На ніч можна випити кислого молока

4 день:

  • Сніданок - чашка кави з молоком і булочкою і 2 банана
  • Обід - тарілка борщу з скибочкою хліба, чашка чаю і трохи шоколаду
  • Вечеря - овочевий салат, рис з котлетою, грейпфрутовий сік

5 день:

  • Сніданок - хлібці з кефіром
  • Обід - смажена риба з овочами
  • Вечеря - сир

Як ви встигли помітити, раціон харчування досить різноманітний і така дієта здається вельми делікатної і не дуже виснажливою. Посидіти на такій дієті під силу кожному. Якщо ви боїтеся почати зі суворої дієти, бо не знаєте, як відреагує на неї ваш організм, то ми радимо звернути увагу на білково-вуглеводну дієту. Позитивні відгуки багатьох людей не дозволяють засумніватися в її ефективності.

Успіхів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!