» » » Як швидко збити тиск?

Як швидко збити тиск?

Як швидко збити тиск?

Якщо у вас часто підвищується тиск, то необхідно знати, як швидко збити тиск. Варто пам`ятати, що підвищений тиск може призвести до серйозних проблем зі здоров`ям: непритомності, задишки і навіть інсульту. Після того як ви нормалізуете тиск, необхідно пройти обстеження і з`ясувати, чому воно підвищується.

Засоби для зниження тиску

Якщо у вас різко підскочив тиск, то необхідно скористатися засобами першої допомоги. Всі кошти для зниження підвищеного артеріального тиску можна розділити на дві групи:

  • традиційні;
  • нетрадиційні (тобто народні засоби).

традиційні методи

За допомогою медикаментозного лікування можна не тільки усунути проблему, а й підтримувати нормальний артеріальний тиск. Важливо! Перш ніж вибирати який-небудь засіб (різні засоби можуть впливати на різні причини), необхідно визначити причину і проводити лікування під чуйним керівництвом лікаря, так як дозування препарату або кількість його застосування може відрізнятися. Серед препаратів виділяють:

  • Ніфедипін. Даний препарат досить швидко знижує тиск (15 - 20 хвилин), так як сприяє розширенню артеріальних судин. Для одноразового застосування таблетку необхідно покласти під язик і чекати її розчинення. Як профілактичний лікування можуть призначити по 1 таблетці 3 - 4 рази на день.
  • Каптоприл. Доза препарату призначається лікарем в індивідуальному порядку від 25 до 150 мл на добу. Препарат приймають натще.
  • Еналаприл. Дія даного препарату направлено на пригнічення активності ангіотензин-конвертованого ферменту. Кількість препарату призначає лікар (від 1 до 3 таблеток на день). Приймати його можна в будь-який час.

Пам`ятайте, що перед прийомом лікарських засобів завжди потрібно звірятися зі списком протипоказань.

нетрадиційні методи



Якщо у вас немає під рукою медикаментів або ви з яких-небудь причин не приймаєте їх, то швидко збити високий тиск за допомогою таких дій:

  • Кефір і кориця. В одній склянці кефіру слід розчинити 1 чайну ложку сухої кориці, потім випити отриману суміш. Даний засіб швидко нормалізує тиск. Крім того, його можна використовувати і в якості профілактики захворювання.
  • Картопляні очищення. Картопляні очищення необхідно прокип`ятити зі склянкою води. Потім отриману суміш процідити, остудити і випити половину. Якщо через деякий час знову підніметься тиск, зробити процедуру повторно.
  • Трав`яні чаї. В даному випадку можуть допомогти і різні трав`яні чаї і настої. Наприклад, чай з валеріани, пустирника, кмину і глоду допоможе швидко нормалізувати артеріальний тиск.
  • Березовий сік. Березовий сік, відвар з листя або нирок швидко і ефективно збиває високий тиск. Крім того, він сприятливо впливає на роботу судин і серця.
  • Зелений чай. Багато людей, у яких проблеми з артеріальним тиском, стверджують, що їм допомагає зелений чай, якщо його вживати систематично.

Варто відзначити, що самолікування може бути небезпечно для вашого здоров`я, а також для здоров`я ваших близьких, тому перш ніж приймати якісь лікарські засоби необхідно проконсультуватися з вашим лікарем.

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!