» » » Підвищує або знижує тиск каркаде?

Підвищує або знижує тиск каркаде?

Підвищує або знижує тиск каркаде?

Каркаде - це популярний чай з пелюсток суданської троянди. У Єгипті його називають напоєм від всіх хвороб і вживають для підняття тонусу і відновлення життєвої енергії. Чай здатний зняти втому, підвищити працездатність, має протимікробну дію. Але найцінніше властивість каркаде - здатність нормалізувати артеріальний тиск. Підвищує або знижує тиск каркаде, залежить від способу його вживання.

Як впливає каркаде на кров`яний тиск

Щоб розібратися в механізмі впливу каркаде на артеріальний тиск, потрібно зрозуміти, чим корисний чай для кровоносних судин. Квітковий чай має властивість знижувати рівень холестерину в крові, а що містяться в пелюстках гибискуса антоціани зміцнюють стінки кровоносних судин, регулюють їх проникність. Завдяки цьому судини набувають гнучкість і еластичність, стають стійкими до склеротичних поразок і перепадів тиску.

Таким чином каркаде при регулярному вживанні сприяє стабілізації артеріального тиску, є хорошим натуральним засобом для профілактики серцевих захворювань, в т. Ч. Інфаркту та інсульту.



Незважаючи на поширену думку, що якщо пити каркаде в гарячому вигляді, він підвищує тиск, більшість вчених прийшли до висновку, що чай все-таки сприяє зниженню артеріального тиску. З метою встановити, каркаде підвищує або знижує тиск, американцями був проведений експеримент серед людей у віці від 30 до 70 років, які страждають на гіпертонію. Перша група 1,5 місяці приймала лікарські засоби, і в результаті тиск знизився на 1-1,5%. Друга частина випробовуваних пила чай каркаде, і зменшила показники в середньому на 7%. Тому при легких формах гіпертонії каркаде може стати гарною альтернативою медикаментів.

Як заварювати каркаде

Щоб чай приніс користь, потрібно знати, як заварювати каркаде правильно. За єгипетському рецепту сухі квіти гібіскуса з розрахунку 10 грамів або 1 ст. ложка на склянку води заливається відповідною кількістю холодної води і настоюється 2-12 годин. Після цього чай доводиться до кипіння і кип`ятити на дрібненько вогні 3-5 хвилин. У проціджений чай додається цукор за смаком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!