» » » Що таке прополіс?

Що таке прополіс?

Що таке прополіс?

Люди займалися бджільництвом здавна. Сьогодні професіонали розводять медоносних бджіл і отримують цілий ряд продуктів: від меду до прополісу, від бджолиної отрути до пилку.

Що таке прополіс? По-іншому його називають бджолиним клеєм, це, дійсно, клейкі речовини, зібрані бджолами з весняних бруньок берези, вільхи, тополі та інших дерев і перероблені з допомогою спеціальних ферментів. Отримане таким чином смолиста речовина темного кольору, бджоли використовують для замазування отворів або щілин у вулику, захищаючись від протягів, чужорідних предметів і підтримки необхідного мікроклімату.

Що лікує прополіс

Широке використання прополісу в медицині забезпечено безліччю корисних речовин в його складі. Його застосовують при лікуванні грижі і флюсу, виразок і виразкових захворювань, запалення легенів, бронхіту і багатьох запальних процесів. Він швидко і ефективно загоює рани, лікує жіночі та чоловічі хвороби, шкірні проблеми, інфекційні захворювання і туберкульоз. Навіть ветеринари часто використовують цей дивовижний продукт для лікування тварин.

Чим корисний прополіс

Природний імунний модулятор, прополіс допоможе боротися з авітамінозом, сезонної слабкістю або втомою і зміцнить імунітет. Антивірусні і антибактеріальні властивості прополісу допомагають знищити шкідливих мікробів і не дають розвинутися гнильним процесам.

Застосування прополісу для профілактики і лікування хвороб дуже популярно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!