» » » Як прийняти прополіс?

Як прийняти прополіс?

Як прийняти прополіс?

З давніх часів відомо, що прополіс має лікувальної силою. Застосовується не тільки в народних способах лікування захворювань, а й і має широке поширення в традиційній медицині, а також в косметології. Як прийняти прополіс - ви дізнаєтеся з нашої статті.

Способи застосування прополісу

Прополіс приймають всередину у вигляді спиртового або водного розчину, або наносять на пошкоджені ділянки у вигляді мазі або настоянки.

При зовнішньому нанесенні можна використовувати максимальну процентну фортеця спиртового розчину, але при вживанні всередину настойка розбавляється водою або молоком.

полоскання

Полоскання горла спиртовою настоянкою допоможе позбутися не тільки від вірусної інфекції, але і допоможе носі дихати. Щоб не обпекти слизову оболонку, розчин необхідно розвести водою до 10% -го вмісту спирту. Якщо злегка підігріти настоянку, то дія препарату посилиться.

Вживання в чистому вигляді

Натуральну форму прополісу подрібнюють і п`ють з молоком: 50-100 гр. продукту змішайте з літром гарячого молока і варіть суміш на помірному вогні протягом 10 хвилин до отримання однорідного кольору.

настоянка

Приймається як зовні, так і внутрішньо. Зовнішнє застосування сприяє заліковування ран і гнійників, а при внутрішньому вживанні лікує горло і бореться з застудою. 50 гр. подрібненого прополісу необхідно змішати з 200 мл спирту і ретельно перемішати. Перекласти в скляний посуд і дати настоятися в темному теплому місці протягом 2-х тижнів.

Прийом прополісу всередину



Для швидкого лікування від недуги рекомендується вживати прополіс всередину (крім зовнішніх пошкоджень).

Як ми писали вище, прополіс можна вживати в поєднанні з молоком або у вигляді спиртової настоянки. Спиртова настоянка обов`язково розбавляється водою до 20% -го вмісту спирту. Приймати на добу не більше 30 гр. Максимальна тривалість прийому - місяць.

мазь

Для зручності при зовнішньому використанні з прополісу можна приготувати мазь: в емальованому посуді необхідно змішати 70 гр. вазеліну і 20 гр. ланоліну (тваринний жир), додати 15 гр. подрібненого прополісу і помістити на водяну баню, постійно помішуючи. Варити протягом 10 хвилин. Після охолодження суміш фільтрують за допомогою марлі.

Корисні властивості прополісу

  • Лікує астму, бронхіт;
  • Позбавляє від депресії;
  • Лікує шкірні захворювання;
  • Загоює рани, опіки;
  • Використовується при переломах;
  • Лікує від простудних захворювань;
  • Позбавляє від герпесу.

Читайте наші статті: Що таке прополіс і Як приготувати прополіс.

Відвідайте наш розділ: Народні засоби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!