» » » Що лікують п'явками?

Що лікують п'явками?

Що лікують п`явками?

Лікування п`явками (гірудотерапія) відомо нам ще з давніх часів. Цей метод лікування останнім часом набуває все більшої популярності. І це не дивно, адже це перевірений сотнями років безпечні і природний спосіб лікування багатьох захворювань, які погано лікуються сучасною медициною. Що лікують п`явками і так чи нешкідлива гірудотерапія?

П`явки: показання до застосування

Багато фахівців вважають, що фермент, що знаходиться в слині п`явки володіє унікальним лікувальним властивістю, тому його використовують для лікування широкого спектру захворювань. Застосовують гірудотерапію при лікуванні таких захворювань як ендометріоз, безпліддя, звичне невиношування вагітності, при запальних процесах, при підготовці до ЕКЗ. Також гірудотерапія ефективна при лікуванні таких урологічних захворювань як простить, деякі види чоловічого безпліддя, при різних порушеннях потенції. Застосовують її і при ішемічній хворобі серця, гіпертонічній хворобі, атеросклерозі, остеохондрозі, мігрені, цукровому діабеті, варикозної хвороби та ін.

Чим корисні п`явки

Всім лікарям добре відомо, що боротися з різними запальними захворюваннями хронічного характеру досить важко. Пов`язано це з тим, що при запальному процесі безпосередньо в осередку самого запалення погіршується кровообіг і проникність тканин. Отже, концентрація лікарських речовин у вогнищі запалення набагато нижче, ніж в організмі в цілому.



Якщо збільшити дозу хімічного препарату, проблеми це не вирішить, а лише завдасть удар по іншим органам людського організму, таким як печінка, нирки, ендокринні залози або кістковий мозок. А біологічно активні речовини, які присутні в слині п`явки, здатні в вогнищі запалення відновити кровотік, за рахунок чого поліпшується доступ лікарських препаратів безпосередньо в сам вогнище і поліпшується регенерація тканин.

Однак перш ніж вдатися до гірудотерапії, необхідно проконсультуватися з лікарем, який призначить вам всі необхідні аналізи. Після цього грунтуючись на результаті ваших аналізів, буде поставлений діагноз і визначена тактика лікування. Найчастіше при гірудотерапії використовують від 3 до 7 медичних п`явок. Сама процедура практично безболісна і не викликає неприємні відчуття. Пацієнти відчувають лише невеликі поколювання в момент, коли п`явки присмоктуються. У сучасній гіродотерапіі використовують не диких, а вирощених на біофабрикі і пройшли медичний контроль п`явок. Крім того, п`явок використовують тільки один раз, після чого її знищують. Тому виникнення таких захворювань як ВІЛ-інфекція, вірусний гепатит і ряд інших захворювань, які передаються через кров зведені в нулю.

Що лікують п`явки, ми з`ясували. Однак слід знати, що існує ряд протипоказань, серед яких такі захворювання як гемофілія, фізичне виснаження, кровотечі неясної етіології, онкологічні захворювання, вагітність, індивідуальна непереносимість, анемія. Так само герудотерапия не рекомендується дітям до 5 років.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!