» » » » Чи можна робити інгаляції при температурі?

Чи можна робити інгаляції при температурі?

Чи можна робити інгаляції при температурі?

Існує безліч способів лікування вірусних інфекцій - від народних засобів до сучасних інноваційних методик, і у всій різноманітності методів важливо вибрати найбільш ефективний, відповідний конкретним симптомів і загальному стану організму хворого.

Одним з найпопулярніших засобів при лікуванні застуди, грипу та різноманітних супутніх запальних процесів є застосування інгаляцій. Це не дивно, адже даний спосіб при своїй простоті і доступності є досить ефективним. Як відомо, при інгаляції активні речовини впливають безпосередньо на слизову оболонку, що забезпечує їх швидке всмоктування і прояв лікувального ефекту. Однак, як і у випадку з будь-якою іншою медичною процедурою, лікування інгаляцією вимагає дотримання певних правил.



Один з найбільш часто виникаючих питань - чи можна робити інгаляції при температурі? Підвищення температури - один з постійних симптомів простудних захворювань, і цілком розумно в ході лікування уникати процедур, що сприяють її подальшому зростанню (прогрівання, розпарювання і т.п.). Традиційні інгаляції, начебто вдихання великої кількості парів лікарських рослин, дійсно збільшують температуру тіла, що знижує захисні функції організму. Тому такі інгаляції при високій температурі (від 37,5) не рекомендуються.

Що ж робити, якщо немає можливості збити температуру, але є потреба в застосуванні певного препарату шляхом інгаляції? Розумний вихід - інгаляція небулайзером при температурі. Небулайзер - спеціальний прилад, розпилюючи хмарка з найдрібнішими частинками препарату, які проникають безпосередньо до органів дихання. Основна перевага подібного інгалятора полягає в тому, що утворений їм пар не сприяє перегріву організму, надаючи виключно лікувальну дію. Отже, при температурі можна інгаляції з застосуванням небулайзера, однак при дотриманні стандартних правил інгаляції (не їсти за годину до інгаляції, дотримуватися правил і черговість прийому препаратів, під час процедури дихати розмірено) і тільки після консультації з лікарем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!