Що таке інгаляція?

Що таке інгаляція?

Слово «інгаляція» багатьом знайоме з дитинства, але якщо вам пощастило бути здоровою дитиною, ви могли і не зіткнутися з таким методом лікування.

У цій статті ми розповімо, що таке інгаляція і кому вона показана.

Інгаляція: визначення терміна

Слово «інгаляція», як і багато інших медичні терміни, походить з латинської мови. Воно засноване на дієслові «inhalare», який буквально означає «вдихати». Суть інгаляції полягає в лікуванні шляхом вдихання пари, газу або рідкої суспензії лікарських речовин. Для цього використовуються спеціальні прилади - інгалятори. Втім, в домашніх умовах їх часто успішно заміняє термос з окропом. А ще буває природна інгаляція - коли в лісовому санаторії або на морському курорті людина вдихає просочений корисними речовинами повітря.

Показання до інгаляції



Інгаляція забезпечує швидке всмоктування лікарської речовини і найчастіше застосовується при лікуванні захворювань верхніх дихальних шляхів. Інгаляції показано робити при різних ГРВІ, при бронхіті, бронхіальній астмі, риніті, синуситі, тонзиліті і навіть туберкульозі, а також на заключних етапах лікування пневмонії.

Однак при легеневих кровотечах інгаляції протипоказані. Також не слід робити їх при пневмотораксі і бульозної емфіземи легенів. Крім того, не варто лікуватися інгаляцій тим, у кого серцева аритмія або тяжка серцева недостатність. Ну і зрозуміло, необхідно з обережністю підходити до вибору препаратів для вдихання - якщо на один з них виникне алергія, наслідки можуть виявитися важкими, адже при інгаляції речовини дуже швидко всмоктуються.

Про те, як застосовувати інгаляції ви можете прочитати в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!