Як вибрати інгалятор?

Як вибрати інгалятор?

Інгаляції - широко поширений спосіб лікування захворювань дихальних шляхів, яким вже більше ста років. Механізм роботи інгалятора простий: за рахунок спеціальної системи. під тиском в дихальні шляхи розпорошується ліки, що дозволяє швидко проникати їм саме в легені і трахеї, прискорюючи процес лікування. Але вибір лікарських засобів в наш час надзвичайно широкий, а тому необхідно знати, як вибрати інгалятор, який інгалятор підходить саме вам і як це визначити.

види інгаляторів

  • Парові інгалятори. Сама інгаляція в парових ингаляторах відбувається за рахунок нагрівання рідини і перетворення її в пару. Найпримітивніший паровий інгалятор - це народний засіб «подихати над картоплею». Під дією температури рідкі корисні речовини в картоплі переходять в пар і потрапляють в організм. Парові інгалятори використовують для лікування трахеї і носоглотки, тому що пар доводиться вдихати самостійно, і він проникає недостатньо глибоко.
  • Компресійні інгалятори. Ліки в компресійних ингаляторах впорскується в організм під тиском стисненого повітря. Залежно від фірми-виробника, ціни та якості, параметри таких інгаляторів різняться. У них варіюється розмір впорскується частинок, що важливо при лікуванні різних захворювань. Найбільш дрібні частинки добре проникають глибоко в дихальні шляхи, а тому такі інгалятори використовуються при захворюваннях нижніх дихальних шляхів. Деякі виробники в комплекті з інгалятором поставляють дорослі і дитячі маски. У компресорних інгаляторів зустрічаються дитячі моделі в формі іграшок і портативні моделі, оснащені адаптером до мережі або акумулятора автомобіля або батареями.
  • Ультразвукові інгалятори. Тут інгаляція відбувається за рахунок ультразвуку. У них теж регулюється розмір розпилюються частин, частота упорскувань, а також всі моделі мають свій особливий дизайн і конструкцію.

Вибір інгалятора в залежності від мети

Медицина:

  • Парові інгалятори широко застосовуються при лікуванні верхніх дихальних шляхів. Захворювання носоглотки і трахеї найкраще піддаються лікуванню при обробці паровими інгаляціями.
  • Лікування нижніх дихальних шляхів і особливо глибоких захворювань проводиться за допомогою компресорних або ультразвукових інгаляторів.

косметологія:

  • Для догляду за шкірою обличчя та шиї часто використовуються парові інгалятори. Завдяки впливу пара шкіра розм`якшується, а пори розширюються, що полегшує їх очищення. Крім цього разом з парою в шкіру надходять поживні речовини і мінерали, які знаходяться в випаровується рідини.
  • Для зволоження шкіри і доставки корисних мінеральних речовин найкраще підходить ультразвуковий інгалятор.

Побутове господарство:

  • Якщо вам потрібно розпорошити в повітрі ароматні речовини, то найкраще для цього вибрати паровий інгалятор.
  • Ультразвукові інгалятори використовуються для зволоження повітря в приміщенні.


Якщо ви шукайте інгалятори для дітей, як вибрати той, який підійде саме вашій дитині? Для цього потрібно відповісти на ряд питань:

  1. Захворювання вашої дитини. Для верхніх дихальних шляхів підійде паровий інгалятор, для більш глибоких захворювань потрібен компресорний або ультразвуковий.
  2. Температура тіла. При високій температурі тіла не можна використовувати «гарячий» метод парових інгаляторів.
  3. Особливість ліки. Велика частина цілющих речовин руйнується під дією ультразвуку або пара. Запитайте у лікаря, перш ніж використовувати його в тому чи іншому інгалятори.
  4. Зовнішній вигляд. Діти часто бояться усілякого медичного обладнання, а тому, можливо, слід придбати дитячий інгалятор у вигляді іграшки.


Відповідно до цього алгоритму, ви легко зможете підібрати собі інгалятор. Але перед використанням його все одно краще показати фахівцеві, лікаря, щоб не нашкодити ненароком і так хиткому здоров`ю. Будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!