» » » Як вибрати небулайзер?

Як вибрати небулайзер?

Як вибрати небулайзер?

Під небулайзером розуміють прилад, який дозволяє лікарському розчину розпорошуватися в області дихальних органів, для чого використовується маска або трубка. Частинки, що розпилюються небулайзером дуже дрібні, тому вони без праці потрапляють в ту зону дихальних шляхів, яка вражена захворюванням. Ефективність розпилення залежить від того, який використовується інгалятор небулайзер. Як вибрати його на ринку, спробуємо розібратися, адже асортимент цих приладів дуже великий і пересічному споживачеві досить важко розібратися в ньому.

Види і характеристики небулайзера

На даний момент виділяють два типу небулайзерів - компресорні й ультразвукові, які перетворюють рідини в аерозолі під дією звукових хвиль, за допомогою вібрації металевої пластини. За цим принципом утворюються дрібні частинки аерозолю, які ефективно впливають на усунення запального процесу в самих важкодоступних місцях дихальних шляхів.

Ультразвукові небулайзери має низький рівень шуму і маленькою вагою. Невеликі розміри цих небулайзерів дозволяють їх брати з собою в дорогу, причому в комплектації деяких моделей передбачені додаткові насадки, завдяки яким ви зможете проводити заходи по інгаляції навіть в той час, коли хворий лежить або спить. До речі, ультразвукові небулайзери можна застосовувати не тільки в якості інгалятора, а й в якості зволожувача повітря або приладу, який буде розпорошувати аромотерапевтіческіе масла або настої.



Основним недоліком ультразвукового небулайзера є руйнування деяких речовин при інгаляції. Тобто, при застосуванні деяких засобів знижується ефективність, так як руйнується лікувальна структура речовини. Але це не єдиний недолік, яким володіє ультразвукової небулайзер. Який краще придбати небулайзер, залежить і від препаратів, які будуть застосовуватися при інгаляції, оскільки їх спектр застосування в приладі даного виду, значно обмежений.

Компресорний небулайзер розпорошує лікувальний розчин, використовуючи стиснене кисень або повітря. Компресорні небулайзери можуть бути конвекційними і обладнані Т-подібною трубкою, завдяки якій аерозоль виробляється в постійному режимі, якщо ж, звичайно, прилад включений. Компресорний небулайзер, який активується вдихом людини, набагато економічніше, так як при видиху, вони працюють, але менш активно, ніж при вдиханні. Існують дозиметричні небулайзери з сенсором потоку. Їх принцип дії такий, що аерозоль виробляється тільки протягом першої третини фази втягування повітря. Користуючись таким небулайзером, можна регулювати рівень вживання лікарського препарату пацієнтом.

Поради щодо вибору небулайзера



Якщо ви хочете купити небулайзер, який вибрати з усього асортименту не знаєте, то скористайтеся нашими порадами. Перед вибором приладу, необхідно визначити для себе, яку вартість ви готові сплатити за нього, тому що, незважаючи на свою простоту і зручність в застосуванні, ультразвукової небулайзер коштує дорого. А це значить, що не кожен бажаючий може його придбати, хоча він і є найбільш безпечним у використанні. Також слід керуватися, хто найчастіше буде користуватися цим приладом. Якщо в сім`ї є діти, які постійно хворіють, то можна зупинити свій вибір на компресорному небулайзере, який не тільки максимально практичний, але і може застосовуватися для лікування маленьких дітей. До того ж, цей прилад можна застосовувати і для пацієнтів, які в силу свого стану здоров`я не можуть піднятися з ліжка.

Вибираючи небулайзер, зверніть увагу на такі важливі характеристики, як середній розмір частинок - він не повинен перевищувати 5 мікрометрів, а також на швидкість, з якою рухається потік робочого газу. Оптимальна швидкість дорівнює 6 - 10 л хв. Важливим параметром небулайзера є кількість залишені лікарського препарату після процедури. Якщо його залишається більше, ніж половина, цей прилад не може забезпечити ефективне лікування ні дітям, ні дорослим. Перед тим, як вибрати інгалятор небулайзер, зверніть увагу на його гарантійний термін і вартість. Не купуйте найдешевших інгаляторів, так як вони не зможуть вирішувати проблеми вашої родини протягом тривалого часу. Гарантійний термін приладу повинен бути якомога більшою.

Оптимальним варіантом буде інгалятор, в якому наповнення камери дорівнює 5 мл. Принцип роботи інгалятора необхідно вибирати в залежності від ваших потреб. Існують прилади, які можуть працювати на батарейках. Від мережі або навіть від автомобільного прикурювача.

Використання небулайзера

При проведенні інгаляцій, необхідно дотримуватися деяких правил, завдяки яким, ви проведете самостійне лікування вдома, а не будете ходити в фізіотерапевтичний кабінет. Рекомендується користуватися інгалятором ні перед їжею, а після неї, і тільки після того, як пройде 1,5 години. Після інгаляції, пацієнт протягом години не повинен приймати їжу, а також виходити на вулицю і багато розмовляти. У комплектації з інгаляторами поставляється маска, яка використовується для того, щоб лікувати захворювання гортані і горла. Повітря при цьому, як вдихається, так і видихається виключно через рот, а не через ніс.

Спеціальний мундштук дозволяє лікувати бронхи або легені. Тривалість інгаляції не повинна перевищувати 10 хв, а й бути не менше п`яти хвилин. В принципі, перед тим, як вибрати інгалятор небулайзер, обов`язково прочитайте його інструкцію, в якій детально описаний спосіб застосування приладу, його технічні характеристики. Рекомендуємо купувати небулайзер тільки у перевірених продавців, а не в сумнівних компаніях. Тепер Ви знаєте, що таке небулайзер, як вибрати його і іншу інформацію по темі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!